måndag 6 april 2009

OIC:s dolda agenda

Idag skriver publicisterna Dilsa Demirbag-Sten och Arne Ruth på Brännpunkt om FN:s människorättsråd som den 26 mars i år antog en resolution som går ut på att religionskritik ska betraktas som ett brott.

Det är OIC (Organisations of the Islamic Conference) som samlar 57 medlemsländer som lobbat hårt för att förbud mot blasfemi, det vill säga, Gudsförsmädelse ska införas i demokratiska länder.

Idag är 192 länder medlemmar i FN. Det vore en lögn att påstå att demokratierna är i majoritet. Detta illustreras tydligt av det faktum att Iran, Libyen och Cuba ansvarar för Durban ll konferensen i Genéve. En konferens som ska handla om mänskliga rättigheter men som 2001 slutade i ren antisemitisk propaganda i Sydafrika.

Resolutionen har enbart ett syfte och det är att skydda diktaturregimer som med islam som verktyg förtrycker sina befolkningar dagligen. Kvinnor och flickor är särskilt drabbade. Den som vågar ifrågasätta religionens roll i samhället elimineras direkt. Yttrandefrihet är enbart till för förtryckarna. Den som har en åsikt gör det med livet som insats.

Resolutionen syftar till att förbjuda hädelse generellt mot alla religioner men jag är liksom Dilsa och Arne helt övertygad om att det är Islam det handlar om.

I Sverige har vi varit skonade från krig de senaste 200 åren. Vi har levt i en demokrati i snart 100 år och våra rättigheter är grundlagsskyddade. Vi får aldrig ge vika för mörka krafter som försöker inskränka i våra friheter. Men vi har också ett internationellt åtagande gentemot alla människor som lever i ofrihet idag. Människorättsorganisationer, kvinnoorganisationer, oppositionella, författare och journalister är beroende av vårt stöd och det stödet får aldrig villkoras.

Man kan tycka mycket om Danmarks före detta statminister och numera Natochef Anders Fogh Rasmussen. Men han är en av få ledare som visat civilkurage när diktaturregimer försökt sätta de demokratiska värdena ur spel. När Sverige hade sin egen Muhamedkris försökte socialdemokratiske utrikesministern Leila Freivalds släcka ner en hemsida som publicerat Mohammedbilderna. Detta avslöjades av tidningen riksdag och departement och blev också slutet på Freivalds politiska karriär.

Sverige kommer med stor sannolikhet delta på Durban ll konferensen i april. Det är viktigt att vi inte förblir passiva och tillåter även Durban 2 sluta i antisemitisk propaganda och ställningstaganden mot yttrandefrihet och religionskritik.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , ,

5 kommentarer:

demokraten sa...

En bra start är att Sverige stannar hemma och inte deltar på durban konferensen

Anonym sa...

Jag är själv inte troende och för mig känns hela tanken på en gud främmande men jag har inga problem med de som tycker annorlunda. Däremot så kommer jag aldrig acceptera "religioner" som bygger på våld, mord och förtryck (läs islam).

Kristendomen har utvecklats och moderniserat mycket sedan korstågens tid och nu kan t.o.m. homosexuella vigas av kyrkans präster. I Iran hängs de på torget. Detta år 2009!

Jag är övertygad om att Sverige är ett av världens bästa länder att leva i. Höga skatter är det minsta problemet man kan ha!

/Magnus

Anonym sa...

Det är inte nyhet FN har flera länder som kränker mänskliga rätigheter. Sverige är FN kramare och det spelar ingen roll om det är vänster eller höger som styr.

Gulan Avci sa...

Magnus, jag tycker det är en självklar rättighet att få tro och utöva sin religion. Men religionsfrihet ska också skydda dem som inte tror på någon gud. Idag ser vi hur diktatorer använder religionen för att styra människor. Kristendomen och judendomen har i högre utsträckning än islam anpassat sig till de sekulariserade och moderna samhällena. Islam måste genomgå samma resa. Och denna process bör ledas av moderata muslimer.

Anonym sa...

Vänta nu, på vilket sätt har judendomen anpassat sig till sekulariserade och moderna samhällen. Iden om staten ISrael bygger ju på 2000 år gamla föreställningar hämtade ur gamla testamentet.