fredag 3 april 2009

LO- bossen vill begränsa yttrandefriheten för skribenter

Lars Ohly skriver på Expressens debattsida angående LO pamparnas löner och pensioner. Jag har inget emot att människor som utför ett bra arbete belönas med höga löner. Men nu gäller det just pamparna som själva varit ute och kritiserat andra, i synnerhet den privata sektorn.

Att vänsterpartister avstår en viss del av sin lön ska inte heller överdrivas. Det är inte så att pengarna går tillbaks till medborgarna. Pengarna skickas rakt in i partiets egen spargris.

Det är också intressant att läsa hur LO-chefen Wanja Lundby- Wedin och Erland Olauson vilka sitter med i Aftonbladets styrelse försökt sätta munkavel på framstående skribenter i Aftonbladet. LO är inte enbart delägare i AMF utan i Aftonbladet med.

I en intervju med Resumé säger förre chefredaktören Anders Gerdin att LO- ledarna inte gillat att Lena Mellin och Lotta Gröning varit så frispråkiga. Det vill säga; uttalat sig kritiskt mot bland annat Mona Sahlin.

Det är illa att Lundby Wedin och co försöker begränsa yttrandefriheten och mediernas oberoende. Det spelar ingen roll att Atonbladet ägs av LO. Aftonbladet ska liksom andra medier omfattas av samma skydd. Läs Barbro Hedwalls ledare i DN. Läs även Expressen

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Unknown sa...

Nu kollapsar socialdemokratin! Prcis som jag förutsagt. Stort grattis till boppskocken. (Ordet "fittstim" vill jag inte använda.) Wanja Lundby-Wedin: Alliansens bästa propagandamegafon.

Fattiga, däremot, har minsann ingen rätt att yttra sig. Men det skiter ju Wanja i. Fy farao vilken obehaglig typ hon är, "undersköterskan"!

Anonym sa...

Jag håller med Kraxpelax till fullo. De bästa valarbetarna för Alliansen är helt klart socialdemokraterna och deras vänner i vänstern.

Förhoppningsvis så börja Sverige sakta men säkert vakna upp ur den "vänster-koma" som landet befunnit sig i alldeles för länge.

/Magnus