lördag 27 februari 2010

Omdömeslöst Lars Ohly

Expressen publicerar en bild på vänsterledaren Lars Ohly bärande på en Palestinahalsduk runt halsen. Att bära en halsduk med flaggor, kartor och andra symboler är inget fel i sig. Men i det här fallet är det en karta över Palestina och staten Israel bortraderad från kartan.

Det är fullkomligt horribelt, det börjar bli en vana inom vänsterblocket att göra en sak och när det blåser kallt göra kovändningar. Det är inte trovärdigt. Lars Ohly är ledare för en av Sveriges etablerade partier och hans handlingar kan ge konsekvenser och påverka de ansträngningar som görs för att hitta en fredlig lösning på Palestina - Israel konflikten. Dessutom kan det trigga igång extremister här hemma som inte tycker att staten Israel har rätt att existera.

Det är dags för Lars Ohly att tala ur skägget. Vad är hans egentliga linje i konflikten. Är han för eller emot en tvåstatslösning? Det är bra att folkpartiledaren Jan Björklund uttalat sig. Han säger följande till Expressen:
"Det är bland det mest omdömeslösa jag har hört en svensk ledande politiker göra i modern tid. Har han ingen vettig förklaring till detta så är han djupt olämplig att överhuvudtaget komma i fråga som statsråd".
Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

8 kommentarer:

Unknown sa...

Kä-kä-kära nån då som Nasse skulle ha sagt.

Jag är heller inte för en tvåstatslösning utan vill att Israel ska vara EN sekulär stat där alla ska ha samma rättigheter och såväl judendomen som islam ska reduceras till en privat angelägenhet, men det betyder inte att jag vill att ett enda hår ska krökas på en enda människas huvud.

Och jag kan sätta högerhanden på att Ohly inte vill det heller du.

Vore ju kul om du kunde kommentera att ditt Israel har raslagar som PW Botha skulle ha applåderat...

HobbyFilosofen sa...

Israel har inte i palestina att göra och det handlar inte om antisemitism, bara rent faktum, så som israel kom till efter andra världskriget var inte snyggt, ska någon betala för de brott som judarna utsattes för under andra världskriget så är det europeer, inte palestinier.

Chri$ sa...

Om Ohly nu förespråkar en icke-etnisk stat för båda folkgrupperna (vilket jag inte vet om han gör) så är det inget konstigt eller förbjudet. Att sen kräva att landsgränser är utsatta på ett plagg (ska man ta 1967 års gräns eller där muren går på palestinsk mark) är bara löjligt

BR sa...

Vilken än Ohlys privata uppfattning om Mellanöstern är, så drar han sig inte för att uppträda tillsammans med folk som vill förinta den judiska staten.
Någon liten slutsats måste kunna dras från detta.
Ohly måste få en rak fråga i Riksdagen om sin hållning till ett judiskt Israel.
/BR

BR sa...

Vore bra om signaturen Johan kunde visa referens till att Israel som är Mellanösterns enda demokrati med lika medborgerliga rättigheter och skyldigheter oberoende av religion och etnicitet, har raslagar.
Typiskt vänsterbabbel från en madrasserad cell.

/BR

BelieveAndBeSaved sa...

Med ditt resonemang Hobbyfilosofen så har amerikanarna inget i USA att göra heller eftersom det i huvudsak bestod av européer som emigrerade och tog land i besittning som absolut inte var deras.
Nu är USA ett accepterat land, likväl Israel, och det enda vi kan konstatera är att läget är som det ligger och man får försöka göra det bästa av situationen.

HobbyFilosofen sa...

Jag tror att jämförelsen är dålig då det var andra tider då USA tog över amerika, men i sak har du rätt förvisso. Att israel efter kriget "fick" landet som nån typ av kompensation är knepigt och jag stöttar nog Palestinierna i detta.

Ässet sa...

Fast nu ljuger BR igen när han påstår att man i Israel har lika rättigheter oberoende av etnicitet. Fakta är ju att Likud som är regeringsbildande förvägrar palestinierna dom rättigheter dom ger dom judiska bosättarna på samma område.