måndag 15 februari 2010

Broderskapsrörelsen flirtar med islamisterna

Noterar att Peter Weiderud ordförande för Sveriges Kristna Socialdemokratiska förbund (Broderskapsrörelsen) är upprörd över att integrationsminister Nyamko Sabuni gett Säkerhetspolisen i uppdrag att kartlägga militant islamism i Sverige.

I en artikel på Newsmill påstår Weiderud att kartläggningen kan bidra till att svartmåla och förpassa svenska muslimer till politiskt utanförskap. Jag är alldeles övertygad om motsatsen, de flesta muslimerna vill inte ha med dessa krafter att göra. De vill leva sina liv precis som alla andra (jag försöker inte agera som talesperson för muslimer)

Islamisterna utgör en liten klick, men bara det faktum att de åker runt i förorten och försöker rekrytera ungdomar till sina nätverk är tillräckligt för att reagera. Vi som är politiskt förtroendevalda har ett ansvar att agera när intoleranta krafter breder ut sig. Ungdomar som riskerar hamna i deras klor kan få sina liv förstörda. De ska istället uppmuntras till att studera.

Jag tycker det är beklagligt att Peter Weiderud använder Sverigedemokraterna som ett argument när han anklagar minister Sabuni för populist. Han skjuter sig själv bara i foten och bidrar inte konstruktivt till debatten.

Broderskapsrörelsen har genom åren gjort sig kända för att bjuda in diverse talare till sina konferenser. År 2005 stod t.ex. Broderskapsrörelsen, socialdemokratiska ungdomsförbundet och islamisten och tillika ordföranden i Sveriges Muslimska Förbund, Mahmoud Aldebe, värdar för ett seminarium under rubriken "Islam och demokratiutveckling".

Den ledande Hamasideologen Azzam al-Tamimi som förordar självmordsattacker mot civila, som anser att staten Israel inte har rätt att existera och som stämplar ut alla muslimer som kritiserar islamism som förrädare var en av huvudtalarna. Med bakgrund av detta blir det inte svårt att förstå den hårda tonen Weiderud använder i sin artikel.

Samma år skrev jag och partivännen Makan Afshinnejad en artikel i CITY med samma tema. "Porta extremister i moskén på Söder" Läs även Makans och Fredriks artikel på DN-debatt

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

8 kommentarer:

Anonym sa...

Peter Weiderud är upprörd över att samhället är så sekulariserat och att han och hans fanatiska vänners maktställning är hotad. Varför ska islamisterna inte granskas när säpo ständigt granskar andra extremgrupper?

Osman Feffeson sa...

Hur kan en dotter of Bitlis hetsa så mot kurdens själ! Det gör ont i mig!

Anonym sa...

Klart man ska granska islamister som utgör stor fara för det fria samhället. Varför skulle muslimer känna sig kränkta? De bör välkomna kartläggningen istället. MvH Hasse

Gulan Avci sa...

Sorry Osman, men den här kurden/politikern kommer inte hålla tyst. Det är ju ganska uppenbart vad konsekvenserna blir om vi inte gör något nu. Och det drabbar vanliga muslimer (som dig)

simma lugnt
Gulan

Lisa Abramowicz sa...

Alldeles utmärkt Gulan. Att låtsas som att det inte finns extrema islamister i Sverige är en strutsmentalitet och skadar alla vanliga normala muslimer. WEideruds och Broderskaps historia är inte bra, när det gäller extrem islamism eller deras flört med och inbjudan till typer som Gilad Atzmon, fd israel, fd jude och numera antisemit.

Ässet sa...

Antar att Lisa Abramowicz även förordar en granskning av förekomsten av extrema sionister i Sverige. Vore intressant att veta förekomsten av dessa och även vilka svenska medborgare som t ex åker till Israel för militärtjänst. Fast det kanske säpo redan har koll på?

Maestro sa...

Ha, nu censurerar Gulan igen....Så mycket för "liberal" yttrandefrihet.

Gulan Avci sa...

Maestro,

tror du att jag anpassar min dag efter att hålla utkick på bloggen om huruvida du lämnat en kommentar eller inte? Skärp dig!

Dessutom vet du mycket väl att alla dina kommentarer publicerats på denna blogg.