tisdag 9 februari 2010

Lagar går före religionen

En tysk domare förvägrade nyligen en kvinna med marockansk ursprung skilsmässa med hänvisning till att familjevåld är acceptabelt inom Koranen. Detta bidrog, tack och lov, till nationellt ramaskri och domaren är numera bortkopplat från fallet.

Domaren menade att tyska kvinnor med marockansk härstamning inte kan garanteras skilsmässa. Det gifta paret kommer från en "marockansk kultur" och det är inte ovanligt att männen hävdar sin rätt till kroppsstraff om kvinnan vill skiljas. Detta borde målsägande ha räknat med när hon gifte sig med den svarande.

Man häpnar. En 26- årig tvåbarnsmor har vid upprepade tillfällen blivit slagen och dödshotad av sin man, och vad gör tyska rättsväsendet? Man vänder kvinnan ryggen! Att neka någon skilsmässa med hänvisning till att religiösa sedvänjor i det forna hemlandet tillåter det borde inte vara möjligt i en demokrati år 2010.

I en demokrati ska religionsfriheten respekteras, men sedvänjor får aldrig upphöjas över civila lagar eftersom att det fråntar individen hennes mänskliga rättigheter.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

Osman F sa...

Vart i Koranen står det att man får utsätta sin fruga för kroppsstraff?

Man ska sexstrejka för att få pli på fruntimmret om hon är jobbig!!! Funkar inte det så skiljer man och ersätter den gamla med en ny.

Vänliga Hälsningar från Osman som inte förstår hur det kan vara fina fisken att ha en mor och två farsor och bo under samma tak, fast inte vara kär i flera människor samtidigt och få manifestera det genom mångäktenskap. En kvinna eller man som vill gifta sig med flera ska få göra det!

Staten ska inte lägga sig i mitt kärleksliv!

Gulan Avci sa...

Osman, jag föreslår att du klickar på länken och läser artikeln så ser du att det inte är jag som påstår det. Det är domaren som hänvisat till koranen...

Anonym sa...

Tjenare,

Visst det är inte du som påstår det, men så fort någon idiot påstår något dumt och hänvisar till Koranen/Islam finner man att du tar upp det. Du verkar ha en s.k. anti-islam fetisch, oroa dig inte du kommer bli älskad utav många i Sverige och din din inställning kommer säkert ta dig långt inom västerländsk politik.