tisdag 16 februari 2010

Partierna bör se över arbetsformerna för att locka unga till politiken

Valmyndigheten har presenterat en undersökning om avhoppen bland unga förtroendevalda i kommunfullmäktigeförsamlingar runtom i landet. Från valet 2006 har 37,8% mellan åldrarna 18-25 avgått, detta motsvarar 192 ledamöter.

Valmyndigheten har inte undersökt varför så många lämnat sina uppdrag men jag tror det handlar om ett par saker. Unga är mer rörliga, de flyttar till annan ort för att börja jobba, plugga eller bilda familj. Även utlandsstudier blir alltmer vanligt.

Jag tror dessutom väldigt många upplever politiken som abstrakt. Man går in med höga förväntningar och vill vara med och påverka men inser att förändringar tar tid. I ärlighetens namn är mötesformerna inte de mest upphetsande. Det är för mycket byråkrati och som ny i politiken känner man sig till en början vilsen och har kanske svårt att finna sig till rätta. Dessutom är mötesformerna omoderna och tar för mycket tid.

Partierna måste våga tänka nytt och använda sig av ny teknik. Alla möten behöver inte avhandlas fysiskt. Det kan vara svårt för en 24- åringe som fått sitt första riktiga jobb att begära ledighet hos chefen flera gånger i månaden. Varje församling har sina egna pampar. Sällan ser man ungdomar inta talarstolarna, det är oftast gubbarna som slår rekord i vem som är malligast och vem som kör med den bästa härskartekniken. De unga, ja de sitter lugnt i sina båtar och lär sig av de erfarna...

Partierna har stora utmaningar framför sig. Redan idag är det svårt att rekrytera personer till politiska uppdrag och det hämmar givetvis det demokratiska arbetet. Så här finns mycket att göra, det är bara att börja jobba nu.

Läs även andra
intressanta åsikter om , , , , , , läs även vad Kent Persson och Mats Persson skriver

0 kommentarer: