tisdag 2 februari 2010

Grattis Birgitta

Birgitta Ohlsson blir ny EU-minister efter Cecilia Malmström. Det är en bra utnämning av Jan Björklund. Birgitta är väldigt kunnig och skicklig politiker, hon har flera års utrikespolitisk erfarenhet och ett stort kontaktnät över hela världen. Med knappt åtta månader kvar till riksdagsvalet kommer Birgitta vara en stor tillgång för folkpartiet och alliansregeringen för att vinna väljarnas förtroende.

För egen del innebär utnämningen att jag ersätter Birgitta i riksdagen. Vilket utskott jag ska sitta i får jag återkomma om senare. Just nu är jag glad för Birgittas skull och tycker det ska bli väldigt kul att få jobba med politik på heltid.

Läs även: DN, DN, SvD, Expressen, Opinionsbloggen, Aftonbladet, Aftonbladet, Politikerbloggen

och andra bloggar: Maria Byström, Karins värld, Seved Monke, Rasmus Jonlund, Makthavare, Ann-Marie Ekström, Fredrik Malm, Tingeling i politiken

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

11 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det underbart att Birgitta blev EU-minister och jag önskar dig stort grattis till riksdagsplatsen också.

Jag gläds å era vägnar :-)

Anonym sa...

Stort grattis till dig och Birgitta.

kurdliberalen

Anonym sa...

Grattis Gulan och lycka till. Du behövs i Sveriges riksdag.

Gulan Avci sa...

tack Maria och ni andra, det ska bli så kul att få vara med sista månaderna inför och under valrörelsen.

Gulan

Agneta sa...

Grattis Gulan. Härligt att ha dig i riksdagsgruppen igen.

Gulan Avci sa...

Tack Agneta, vi ses senare antingen på torsdag eller måndag:)

roberth sa...

Är det nått att gratta? Hon som är oikofob, socialliberal och pratar i nattmössan. För kvoteringar är det en liberal? Ett skämt är vad detta är!

Gulan Avci sa...

Roberth,

det är din uppfattning om jämställdhet, själv är jag övertygad om att Birgitta kommer utföra bra och viktigt arbete för att främja regeringens jämställdhetsarbete.
allt gott

Emre Güngör sa...

Hej Gulan,

Som röd-grön är jag väldigt glad att se dig i riksdagen. Trots att jag inte samtycker i allt du skriver är jag glad att en folkpartist som dig fått den plats du förtjänar för ditt engagemang.

Lycka till (med förhoppning att regeringsmakten ändras så snart som möjligt.)

Mvh
Emre Güngör

Gulan Avci sa...

Emre,

tack det var snälla ord. Lycka till själv, det kommer bli hård kamp om väljarnas förtroende, och givetvis är min utgångspunkt fortsatt alliansregering.

Allt gott
Gulan

Maestro sa...

Rätt märkligt att utse en EU-minister som anser det viktigt med HBT-tjaffset och mest är känd för att stödja terrorstaten Israel. Fanns det ingen annan kvinnlig folkpartist att kvotera in som minister?