onsdag 24 mars 2010

Fredrik Reinfeldt utklassar Mona Sahlin

TV4 nyheternas mätning visar att förtroendet för statsminister Fredrik Reinfeldt är mycket starkt bland väljarna. Statsministern har mycket stort eller ganska stort förtroende bland 44 procent medan Mona Sahlin får nöja sig med 19. Endast 4 procent av de tillfrågade har mycket stort förtroende för Mona Sahlin.

Statsvetare och andra menar att partiledarna blir alltmer viktiga för väljarna. Speciellt statsministerkandidaterna måste kunna inge förtroende, visa på handlingskraft, att de kan leda landet och ha en trovärdig politik.

Trots att Mona Sahlin varit partiledare i 3 år har det inte hänt särskilt mycket. Löftena om att förnya partiet uteblev den dagen vänsterpartiet och Lars Ohly blev en del av det rödgröna projektet. Istället för reformer för arbete har bidragslinjen förstärkts än mer.

Oppositionens största löfte är att riva upp alla jobbskapande reformer alliansregeringen genomfört under mandatperioden. Man lovar också att höja skatterna för hårt arbetande vanligt folk.

Så det är inte konstigt att statsminister Fredrik Reinfeldt står högre i kurs bland väljarna. Ingen vill köpa grisen i säcken, och det riskerar man göra om man röstar på socialdemokraterna. Då får man vänsterpartiet och Lars Ohly med sig på köpet.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , Peter Andersson DN, SvD,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag skulle vilja se dig som vår nästa statsminister.

Mvh Eero Aween

Gulan Avci sa...

det var snällt sagt Eero;)

dopad sa...

Fredrik Reinfeldt utklassar Mona Sahlin

Ändå leder de rödgröna över alliansen?
Hur kan det komma sig att en sådan sopa (för det håller jag med om att hon faktiskt är) leder över en så kompetent(?) regering som alliansen?

Kan det ha något och göra med den politik man för?
Kan det ha och göra med att avståndet mellan politiker och folket ökat?
Kan det ha och göra med att politiker mer och mer tar över individens rätt att bestämma över sitt liv?
Kan det ha och göra med att folk är jävligt trötta på att bli detaljstyrda?
Kan det ha och göra med att alliansen verkar ha "George Orwell samhälle" som idealbild?

Alliansen kommer aldrig bli återvalda om de inte gör sig av med de internt som driver på förbudssamhället. Det finns massor som just röstade på något parti inom alliansen eftersom man var trött på vänsterns detaljstyrning, man trodde det skulle bli mindre av den varan.

Det har blivit MERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!