fredag 29 maj 2009

Lars Ohly bör be folkpartiet om ursäkt

Ung Vänster har ännu en gång visat sitt sanna ansikte. Klubbstyrelsemedlemmen August Håkansson tar bild när folkpartiets valaffisch med Europaminister Cecilia Malmström (fp) blir nerklottrad med en hitler mustach. Stolt publiceras bilden på bloggen.

Ung vänster saknar all respekt för opinionsbildning och fria val. Händelsen förra lördagen i Skärholmen och nu detta kan inte accepteras. Vad säger partiledaren Lars Ohly om ungdomsförbundets kampanjmetoder? Är det acceptabelt att medlemmar för ett av Sveriges riksdagspartier beter sig på detta sätt?

Lars Ohly bör offentligt ta avstånd. Något annat är inte rimligt av en person som söker väljarnas stöd för att bilda regering med socialdemokrater och miljöpartister 2010.

Läs även: Lotta Edholm, Fredrik Malm, Liberati , Gulan Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

8 kommentarer:

Alex sa...

Löjligaste jag hört, Lars Ohly har givetvis viktigare saker för sig än att lyssna på gnälliga PK-moralister som upprör sig över petitesser. Att klottra på valaffischer är en mindre folkrörelse, alla möjliga sysslar med det (även liberaler). Skriv om något viktigt istället.

Fredrik Jannesson sa...

"Något annat är inte rimligt av en person som söker väljarnas stöd för att bilda regering med socialdemokrater och miljöpartister 2010."

Röstar ändå tusen gånger hellre på Ohly än på er fattigfientliga politik.

Gulan Avci sa...

Det blir mer och mer uppenbart att delar av vänstern tycker det är helt ok att vandalisera och förstöra för andra partier. Det måste också innebära att ni tycker det är ok att slå andra människor för att de har annan uppfattning än er. Det är inte bara tragiskt, men också en farlig utveckling.

Johan K sa...

Bra att du sätter ner foten bestämt Gul(l)an!

Annars riskerar detta vridna beteende att eskalera. Alla som läst psykologi känner till begrepp som stimulus och respons. Oavsett måltavla och förövare kan detta aldrig accepteras.

En bra ledare av Tomas Karlsson på LT (Södertäljetidningen).

http//:lt.se/nyheter/ledare/1.49211

Jonas Förare sa...

Hej Gulan,
Våld som tänkbar "arbetsmetod" finns redan befäst i Riksdagsgruppen hos (V).
Kalle Larsson, i en intervju i Sydsvenskan, 28 oktober 2001;

"Våldet är en taktisk/strategisk fråga, inte en moralisk."

Ungvänstern i Skåne hade flera andra lika definitiva som slutgiltiga förslag om hur man kväser demokratisk opposition som berörs av Per T Ohlsson i en krönika:

http://sydsvenskan.se/opinion/pertohlssonkronika/article97122/Tva-nyanser-av-rodbrunt.html

Som om inte Ali Esbatis idé om att röka ut folk på Östermalm räckte:
http://sv.wikiquote.org/wiki/Ali_Esbati

Ha en bra pingst,
Jonas

Anonym sa...

http://www.ungvansterjonkopingslan.blogspot.com/

Läs och begrunda sanningen.

Laertes sa...

Gulan

"Det blir mer och mer uppenbart att delar av vänstern tycker det är helt ok att vandalisera och förstöra för andra partier. Det måste också innebära att ni tycker det är ok att slå andra människor för att de har annan uppfattning än er."

Aha. Jag tycker att det är en bagatell att någon klottrar på en valaffisch, det erkänner jag. Men du ska veta att även vänsterns affischer blir nerklottrade. Det är faktiskt ingen stor fråga. Att du sedan tror att min inställning automatiskt innebär att jag skulle tycka att det är ok att slå andra som har en annan uppfattning är däremot fullständigt barock! Hur tänkte du nu? Ser du själv den bristande logiken eller måste jag förklara det för dig?

Gulan Avci sa...

Laertes, det är just det som är skillnaden mellan dig och mig. Du tycker att det som hänt är en "bagatell" jag tycker det är allvarligt när politiker blir attackerade och när deras affischer blir nerklottrade. Med den här utvecklingen är jag rädd för att färre vill bli politiker, och det är den största faran för demokratin. Jag tror inte ens du vill ha en sån utveckling.