tisdag 19 maj 2009

Väljarna stödjer folkpartiets krav på ny folkomröstning om Euron 2011

På uppdrag av folkpartiet liberalerna genomförde Novus Opinion i förra veckan en undersökning om en ny folkomröstning om Euron bland svenska folket. Resultat är verkligen glädjande. Undersökningen visar att en majoritet vill han en ny folkomröstning. Stödet för att det ska genomföras redan år 2011 är starkt.

Hela 51 procent inom alla ålderskategorier är positiva, i synnerhet bland ung mellan 16-29 år. Bland de politiska partiernas väljare är socialdemokrater mest positiva. 55 procent av Mona Sahlins väljare vill inom närmaste framtid få tillstånd en ny omröstning. Det är säkert dyster läsning för Sahlin eftersom att hon sagt att frågan ska hänskjutas till framtiden, minst 5-6 år.

Det är inte svårt att lista ut vem som pressar S- ledaren. Lars Ohly vill inte bara förhindra en folkomröstning, han vill dessutom att vi lämnar europeiska unionen. Det är oroväckande att Ohly får allt mer inflytande över s- politiken. Ingen vet egentligen vilken färdriktning den röd-gröna alliansen har. Fortsätter det så här lär de hamna i diket.

Undersökningen presenteras av folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag på DN-debatt.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

1 kommentarer:

Anonym sa...

Vad många inte fattar är att det har gynnat Sverige att stå utanför Euro-samarbetet. Det är ingen slump att de tre länder som gjort det - Sverige, Storbritannien och Danmark - under många år har haft en högre tillväxt än EU-snittet. Egen valuta innebär egen centralbank som kan justera räntan utifrån de förhållanden som gäller i landet istället för att bli påtvingad en ränta satt i Frankfurt. Sverige har även klarat den nuvarande finanskrisen bättre än om vi hade haft Euro.