söndag 17 maj 2009

Läsvärd artikel om integration

Idag publiserar Expressen-Kultur första delen av en serie artiklar om integration. Författaren och journalisten Dilsa Demirbag-Sten skriver om sina första år i Sverige och Uppsala.

Integrationsfrågor är heta just nu. Det kommer som jag påpekat i tidigare inlägg bli en av valrörelsens viktigaste fråga. Även journalisten Maciej Zaremba skrev sex artiklar i samma tema "i väntan på Sverige" för två månader sedan på DN-kultur som skapade en hel del debatter.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Typiskt att du lyfter fram en annan kurd. Finns det inga greker, finnländre eller italienare osv som lyckats minst lika väl?

MVH Hamid Bale

Gulan Avci sa...

Hamid,

det finns många duktiga skribenter med utländsk bakgrund inom svensk media. Dessutom nämnde jag ju i samma inlägg Maciej Zarembas artiklar om integration.

Gulan

Anonym sa...

Beklagar då, förlåt. Men jag tycker tyvärr att det är för vanligt att människor ofta (inte sällan kurder och judar)lyfter fram de egna i första då de pushar eller problematiserar någonting.

MVH HB

Gulan Avci sa...

jag lyfter ofta fram olika skribenter på bloggen, oavsett om jag håller med dem eller inte. Men tre av mina favoritskribenter; Dilsa Demirbag-Sten, Sakine Madon och Maciej Zaremba (två kurder och en jude)skriver bra och jag delar mycket av deras åsikter.

Allt gott
Gulan