tisdag 26 maj 2009

Ingen skillnad mellan nazister och vänsterextremister

Idag skriver folkpartiets gruppledare i Stockholm Lotta Edholm politikerbloggen om hur så kallade antifacistiska grupper som AFA och Revolutionära Fronten använder antirasismen som täckmantel för att slåss och vandalisera.

Artikeln är skriven med bakgrund av vad som hände på ett folkpartimöte i Skärholmen i lördags. När en av våra medlemmar upptäckte att extremisterna vandaliserade våra valaffischer gick han fram för att be dem sluta. Det slutade med att folkpartisten fick stryk.

Precis som nazister och andra främlingsfientliga grupper klungar vänsterextremisterna ihop sig på 30-40 personer och sprider skräck vart de än kommer.

Skillnaden mellan höger och vänsterextremister är att de sistnämnda låtits vara ifred. De representerar som det heter, utsatta grupper i samhället- och tar kamp för deras skull. Det är dags att börja kalla vänsterextremismen vid dess rätta namn. De är lika farliga för samhället som nazister och fascister All extremism som hotar det fria och öppna samhället ska bekämpas med kraft.

Läs även Fredriks blogginlägg

Läs även andra
intressanta åsikter om , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrivet! Jag vet personligen exempel på personer som varit extremt främlingsfientliga (ordet nazist är missvisande då inte många står för exakt den ideologin), till att över en natt (och en flytt) bli medlem i AFA, till att återgå till främlingshatet (efter ännu en flytt). Allt inom loppet av två år.

Det är annat som lockar och den ideologiska "övertygelsen" är mest en efterkonstruktion då dessa personer lagt ned 10 år på "kampen" och vill motivera det med något annat än vad det egentligen var.

Nicklas Eriksson sa...

Here we go again...

Tröttnar du aldrig?

Jag frågar dig som jag frågade Lotta Edholm: har du bevis för det du anklagar grupperna för eller fabulerar du bara?

Vare sig RF eller AFA är föreningar, de har inga märken och det har för övrigt inte NMR heller.

Jag skulle inte vara så snabb med att döma om jag var du.

Christian sa...

Du får gärna skriva ett uppföljande inlägg där du förklarar hur en grupp som tar ställning för, som du själv skriver tar ställning för utsatta grupper, kan likställas med högerextremister, som uttalat står för en diskriminerande rasideologi, och mer än gärna misshandlar någon bara på grund av icke-vit hudfärg.

Men jag antar att det är synen inom alliansen, att alla som inte fint ställer in sig i ledet och gör som pappa staten befaller är "skadliga för samhället".

För övrigt är jag varken vänsterextremist eller engagerad i partipolitik.

Johan K sa...

Maria Byström tog ochså upp ämnet och AFA var snabbt på besök och redovisade vad de ansåg om yttranderfrihet.