tisdag 12 maj 2009

Folkpartiet och EU-valrörelsen

Vill du följa valrörelsen via webben kan du besöka folkpartiets kampanjsida och få information om senaste nytt. Det finns även en valblogg som uppdateras kontinuerligt med kandidaternas senaste aktiviteter runt om i landet.

På söndag öppnar valstugorna. Folkpartiet har tre valstugor i innerstan; Åhlens City, Odenplan och Medborgarplatsen. Dit kan du som väljare vända dig för att få information eller diskutera dina hjärtefrågor med våra kandidater och poiltiker.

På söndag börjar även affischeringen. Stan kommer att prydas med stora bildaffischer och budskap på bland andra partiledaren Jan Björklund, Marit Paulsen, Olle Schmidt, Cecilia Wikström, Fredrik Malm, Barbro Westerholm samt Europaminister Cecilia Malmström.

Nästa vecka skickas röstkorten ut och den 20 maj börjar förtidsröstningen. Läs mer på val.se

DN påbörjar idag intervjuer med toppkandidater från samtliga partier. Först ut är folkpartisten Marit Paulsen. Marit satt i EU-parlamentet 99-04, hon har varit drivande inom områdena miljö och livsmedel och varit tongivande röst i bland annat frågan om djurtransport.

Paulsen kommer arbeta för att avskaffa jordbrukssubventionen i EU. Idag går 40 procent av EU:s budgett till jordbruket. Hon vill sitta i jordbruksutskottet för att kunna jobba med andra hjärtefrågor som också inryms i portföljen som t.ex. fattigdomsbekämpning. Läs även om folkpartiets tre viktigaste valfrågor.

Med Marit i EP-parlamentet kommer aktivitetsgraden öka markant. Hon är känd för att vara tuff och räds inte säga sanningar som andra helst vill sopa under mattan. Med Marit i parlamentet blir det tuff match för latmaskarna.

Klockan 13:30 kan man chatta med Marit på DN:s webb. Skicka in dina frågor redan nu!

DN har även startat en hemsida som granskar parlamentarikerna och deras arbete i parlamentet senaste fem åren. DN är en av få tidningar som gjort bra insatser för att uppmärksamma valet.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

1 kommentarer:

Anonym sa...

Bra valinformation.