torsdag 14 maj 2009

Välfärden överlever endast med fler invandrare i framtiden

En ny rapport från SCB beskriver Sveriges befolkning i framtiden. Enligt rapporten kommer vi att öka med drygt 1,5 miljoner människor år 2060.

Vi lever i en tid då det föds färre barn. Medelåldern för förstagångsföderskor i hela riket ligger runt 30 år. I storstäderna är det högre. Stadsdelen Östermalm i Stockholm slår rekord med dryga 38 år. Denna utveckling ser vi i stort sätt hela Europa.

Befolkningen blir allt äldre. Förra året fanns det 6 miljoner äldre än det fanns barn i Europa. Förstå vilket glapp som kommer uppstå mellan äldre och unga i framtiden. Färre arbetsföra personer kommer arbeta och betala skatt för att försörja våra äldre som blir fler.

SCB konstaterar att utan invandring skulle befolkningen i Sverige minska år 2030. Detta skulle givetvis skapa stora problem på arbetsmarknaden, därför måste antalet i arbetsföra åldrar öka.

Det kan endast ske genom invandring. I framtiden kommer EU-länderna att kriga om arbetskraft utifrån. Blickarna kommer riktas mot tredje världens unga befolkning. De länder som idag satt stopp för arbetskraftsinvandring kommer bli tvungna att öppna gränserna.

Alliansregeringen har tillsammans med miljöpartiet återigen gjort det möjligt för människor att komma hit som arbetskraftsinvandrare. Det är en viktig signal. Socialdemokratiska regeringen satte stopp för den här typen av invandring i början på 70-talet.
Enda sättet att ta sig hit var som asylsökande.

Här är roten till att invandringspolitiken havererat. Det kan man tacka socialdemokrater och LO för.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

5 kommentarer:

Erik sa...

Stoppa neokolonialismen nu!

Anonym sa...

Jag ser fram emot den dag då den turkiska befolkningen minskar på samma vis, så den kan ersättas med ryssar och kineser.

Gulan Avci sa...

den dagen Turkiet kommer med i EU kommer andra EU länder skrika efter turkiskt arbetskraft.

Av 70 miljoner invånare är 30 procent under 15 år. Det passar ju Europa bra.

Hasse sa...

Är inte det ungefär samma fördelning som i Rosengård? Det har ju passat Malmö bra.

Anonym sa...

Arbetskraftsinvandring är enda sättet att få ordning på invandringspolitiken. Idag är det bara flyktingar eller anhöriginvandrare som kommer hit. Vi behöver mer utbildad invandring tilloch inte tvärtom