onsdag 20 maj 2009

Det är inte bara Åkesson som är utsatt

Sverigedemokraternas ledare Jimmy Åkesson attackerades av ett gäng vänsteraktivister med ägg under ett torgmöte i Linköping idag. Visst är det för jäkligt men det är lika synd om Bosse Ringholm när han under sin tid som finansminister blev attackerad med tårta av snorungar som kallade sig för vänsteraktivister.

Varje gång en offentlig person blir attackerad är det en förlust för demokratin. Sverige är unik i världen med sin närhetsprincip. Det är fortfarande möjligt att passera ett statsråd på stan idag, men det ska erkännas att gränsen är hårfin. Satsminister Olof Palme och utrikesminister Anna Lindh blev båda brutalt mördade på öppen gata.

Det som Åkesson utsattes för måste tas på allvar men han är långt ifrån ensam. Medierna bör vara försiktiga med vinklingen. Idioter finns det gott om i vårt land. Det finns en risk att offerkulten kring Åkesson och SD förstärks om man inte ger perspektiv på det som hände idag.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

12 kommentarer:

Anonym sa...

Även knugen och Sahlin har ju fått sig en dos lite och då. Liksom Anders Borg. Lite skoj kan jag faktiskt tycka men skrattat fastnar fort i halsen när man tänker på Lindh och Palme precis som du säger. Den här gången var det "lyckligtvis" "bara" ett ägg, men det hade ju lika gärna kunnat vara en kniv, ett raklad eller ett slagträ osv. Har du råkat ut hot, våld eller "pracktical jokes"?

MVH Hamid Bale

Anonym sa...

Åkesson utnyttjar situation och medierna går på hans bullshit. Bra att du belyser att andra politiker också är utsatta så inte sd får patent på politikerhot.

SD2010? sa...

Fortsätter förföljelsen av SD
får de min röst trots att jag
inte delar deras uppfattningar.

Nils Dacke sa...

Din jämförelse haltar kraftigt.
Den odemokratiska vänstermaffian har satt i system att helt störa SD:s i demokratisk ordning hållna möten. Jag har inte hört att era eller sossarnas möten störs på motsvarande sätt.

Olbap sa...

SD kommer in i riksdagen 2010, tack vare att de sju socialdemokratiska partierna i riksdagen fullständigt ignorerat folkviljan i Sverige - gällande EU, invandring, ekonomi, etc, etc. Inte minst har det sjuhövdade riksdagspartiets 349 representanter glömt bort vad en ledamot i riksdagen är: en förvaltare av Sverige vars uppdrag inte är att vara en ny social elit (som adeln förr) som driver sina egna kära idéer. En politikers uppgift är att REPRESENTERA sina väljare, driva DERAS frågor.

Rolf Hansson sa...

Helt riktig bedömning du gör! Oavsett vad man tycker om sverigedemokraterna måste de ha rätt att ge uttryck för sina åsikter enligt samma demokratiska spelregler som gäller för andra partier.

Anonym sa...

Ja det är helt riktigt att företrädare för alla politiska partier utsätts för den här typen av handlingar. Men det är också så att just SD utsätts mer än något annat parti trots att det är så litet och inte sitter i riksdagen.

Nicklas Eriksson sa...

"SATSminister Olof Palme"???

Nej, ägg är gott och förtjänar betydligt bättre öde än att hamna i ansiktet på Jimmy Åkesson!

Anonym sa...

För ett par dagar sedan publicerades nyheten att några moderater blivit trakasserade i Gamla Stan, så andra fall tas också med.

Det speciella med SD är att de är extra utsatta. T.ex. så tejpades flickvännen till SDUs ordförande fast i sin lägenhet och förnedrades. Det brukar inte hända i så många andra ungdomsförbund... Dessa "vänsteraktivister" är fega stackare, som gör allt för att hindra andra människor från att delta i samhällsdebatten.

Stig sa...

"Visst är det för jäkligt men det är lika synd om Bosse Ringholm när han under sin tid som finansminister blev attackerad med tårta av snorungar som kallade sig för vänsteraktivister."
Men när Bosse Ringholm fick en tårta i nyllet så sa du säkert inte att det är att "habn är långt ifrån ensam" så det är liksom inte så farligt. Det är det som skiljer Ringholm från Åkesson. Likgiltigheten som döljer den dolda skadeglädjen.

Robsten sa...

Du försöker förringa politisk våld. Jag önskade i stället att politikerna på riksplanet tog kraftigt avstånd och markerade rejält mot detta, det är faktiskt demokratin som är satt på spel. Antingen du vet om det eller inte så är det en hel del människor som börjar ifrågasätta den svenska demokratin när ett demokratiskt parti blir så utsatt och makthavarna bara står och ser på. Tror du Jimmie blev glad när han fick ett ägg i ansiktet och tänkte -wowh nu blir vi ännu mer offer! Då har du fel. Detta ständiga tjat om offermentaliteten, jag har inte träffat någon SDare som spelar eller vill att vi skall ha denna stämpel. Sanningen är ju att SD vinner röster utan denna offerstämpel" så tror du vekligen SDare vill ha det på detta vis? Pröva själv då skall du få se hur muntert det är.

Gulan Avci sa...

det är bra med många reaktioner även om det drar åt olika håll ibland. Vidare vill jag förtydliga för mina kära läsare att den här bloggen är generös med att släppa igenom kommentarer. Men skitsnackande och osaklighet förpassas direkt till papperskorgen.

Varje gång en förtroendevald blir hotad eller fysiskt angripen är det ett angrepp mot demokratin. Oavsett om man heter Åkesson, Åhly, Sahlin, Björklund eller Reinfeldt. Det är vi nog alla överens om. Åtminstonde de som har respekt för demokratin.

Det är ju klart att sd vinner i sympatier när medierna fokuserar kring deras främlingsfientliga invandringspolitik och offerbilden. Väljaren får inte hela paketet. Det blir lite som att köpa grisen i säcken. Vilken politik ska partiet driva inom de andra politiska områdena? Frågan är relevant, de andra partierna har heltäckande politik men det har varken sd eller andra uppstickarpartier.