tisdag 10 mars 2009

Vad är anständiga jobb?

Sanna Rayman har en utmärkt ledare om att vara ung och leva i socialdemokraternas värld. Med kravet på rätt till heltidsjobb eller ”anständiga jobb” skulle många verksamheter få bomma igen. Låt oss ta ett axplock. Vad sägs om Mc´donalds, Burger King, Max, Gröna Lund, Telemarketingbranschen och Hennes& Mauritz!

Enbart dessa branscher har möjliggjort för tusentals ungdomar att få in foten på arbetsmarknaden. Möjlighet att extraknäcka och få arbetslivserfarenhet som faktiskt är en viktig merit, Mona Sahlin!

Min egen meritlista innehåller många sådana jobb. Jag har arbetat på Mc´donalds, grekisk och italiensk restaurang, cafébiträde, telefonförsäljare, spärrvaktsexpeditör, färdbeviskontrollant och sist men inte minst som lokalvårdare (städare).

Inte en enda av dessa jobb var på heltid. Det var ett sätt att fylla kassan under studietiden. Mitt bagage är fyllt med erfarenheter från arbetslivet. Jag är stolt över vartenda jobb och tror att många andra tycker likadant faktiskt!

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

4 kommentarer:

Riccardo D'Aquino sa...

Det heter inte lokalvårdare eller städare på socialdemokratiska, det heter faktiskt piga.
Jag arbetade en sommar på Gröna Lund och det gav mig men för livet. Tänk så förnedrande det var att få betalt för att köra pop-expressen...

Anonym sa...

det var därför sossarna förlorade valet

h.a

Johan K sa...

Instämmer. Jobbade inom vården när jag studerade. Har även drygat ut kassan med tomburkar, lokalvård och försäljning mot provision mm.
Inte Skandia killarnas löner direkt men man känner sig ju mer hederlig och rakryggad än om man går till mamma eller socialen.

Hoppas du kommer att fostra Kevin i samma anda. 80-talisterna sägs generellt vara den lataste/bekvämaste generationen genom i historien.

Annars, har du blivit varm i din nya kostym och Fredrik i sin?

Gulan Avci sa...

Johan,

jag tror att varje generation får det en aning bättre men det är viktigt att inte tappa fotfästet.

Anonym,
vi får se om det blir omreformering, fastän retoriken pekar på fortsatt bidragslinje.

Riccardo,
du kommer tids nog över det ska du se;)