måndag 23 mars 2009

Kasta inte sten i glashus!

Uppdatering; Wanja Lundby-Wedin är spårlöst försvunnen samtidigt som hennes egna arvoden diskuteras flitigt på olika sajter och tidningar. Jag vill poängtera att jag inte har något emot höga ersättningar. Det som stör mig är att Lundby-Wedin vevat hejvilt senaste tiden kring andras ersättningar samtidigt som hon både beviljat bonusar i olika styrelser och själv uppbär en fet lön. Läs DN, DN, SvD, Aftonbladet

Förra månaden var såväl Mona Sahlin som Wanja Lundby-Wedin ute och kritiserade regeringen hårt för höjda bonusar i AP-fonderna. Den ena salvan avlöste den andra. Men nu visar de sig att högt uppsatta sossar och fackpampar sitter i AP-fondernas styrelser. Alla har aktivt varit med och beviljat bonusarna. Inga protester bara enhälliga beslut.

Snacka om att kasta sten i glashus. Nu kommer sossarnas och fackets sanna ansikte fram. En gång i tiden levde socialdemokrater som de lärde men denna princip kan knappast sägas gälla längre. De ger ur ena handen och tar med andra. Men det är nya tider nu och domen kommer i nästa års val när väljarna får säga sitt.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , ,

Aftonbladet LO var med och införde bonusar här Lena Melin Folkstorm efter bonusskandalerna, Expressen DN, SvD

0 kommentarer: