måndag 2 mars 2009

Sju månader och en vecka med Kevin

I morgon börjar jag jobba efter sju månader och en vecka hemma med min son Kevin. Det har varit en underbar tid med mycket skratt, mysiga stunder, promenader, och lite skrik:)

Nu ska Fredrik vara hemma i ett halvår och jag måste nog erkänna att han får den roliga perioden. Det är ju nu det händer saker. Kevin kommer att krypa vilken dag som helst, få sin första tand, säga sitt första ord, lära sig gestikulera, peka på saker, bli ännu busigare och vara mer aktiv helt enkelt.

Men det får man ta om man vill ha det jämställt hemma. Jag tycker det är viktigt att barnen lär känna båda sina föräldrar det första året. Sen har jag respekt och förståelse för att alla familjer inte har samma möjlighet.

Men jag tror ändå det är viktigt med incitament som möjliggör för fler att dela ansvaret. Därför är dagens utspel från folkpartiets jämställdhetspolitiska arbetsgrupp välkommet att dubbla bonusen från dagens 3000 till 6000 kronor för pappor som tar ut föräldraledighet

Det kommer att kännas tomt när jag går hemifrån utan Kevin och barnvagn i morgon. Men de fina stunderna tar ju inte slut för det. Jag får busa dubbelt upp när jag kommer hem från jobbet:=)

Här är lite bilder med Kevin och hans kusiner:


Kevin dricker mjölk


Kevin gungar


Sover


Kevin och kusinerna Ronia och Nellie


Kevin och kusin Vera


Kevin och Nellie


Krypa, eller snarare kräla

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad söt han är...

Anonym sa...

Vilka gulliga barn