torsdag 10 september 2009

Ohly beordrar och Sahlin verkställer!

Det har varit fullt upp de senaste två veckorna. Jag har varit i Norge med Svenska Bostäder och i Berlin med ett gäng från Exploateringsnämnden. Men nu är jag hemma och det känns skönt.

Socialdemokraternas framtid har diskuterats flitigt i medierna. Det positiva den här gången är att partiet själva varit delaktiga i debatten. Väljarna får på så sätt två tydliga alternativ att välja mellan, i god tid innan valet 2010.

Igår slog Mona Sahlin och Tomas Östros fast på DN-debatt vilken politik socialdemokraterna ämnar driva om de vinner valet. Inkomstskatterna ska höjas och en ny form av förmögenhets - och fastighetsskatt ska återinföras.

Det tog tre år för Sahlin att komma fram till slutsatsen att: "vi fortsätter i samma gamla fotspår". Den som tror att det inte blir några flera återställarkrav misstar sig. I början av oktober presenteras budgetmotionen, då lär vi få ännu fler besked från rörelsen.

Hur det blir med de tre stegen i jobbskatte- avdraget som gynnat låg-och medelinkomst- tagare får nog Vänsterpartiet svara på? I den röd-gröna alliansen beordrar Lars Ohly och Mona Sahlin verkställer. Igår sa Ohly till Expressen att han inte är nöjd med beskeden från Sahlin. Han vill ha mer och det i form av mkt högre skatter.

För övrigt ska det tilläggas att rörelsen inte går i takt i StorStockholm. Splittringen mellan stadens och kranskommunernas politiker visar på att det är kris. Synovatemätningen i DN gav en tydlig indikation på att Stockholmarnas tilltro till s minskat sedan EP-valet.

För Folkpartiet gick det däremot bra. Vi ökade med 3,3 procent och fick 11,9 procent. Det beror på att vi lyckats förmedla vår politik och våra visioner för stockholmarna. Men vi har också duktiga företrädare, borgarråden Lotta Edholm och Madeleine Sjöstedt har varit framgångsrika inom sina respektive ansvarsområden utbildning, kultur och idrott.

Läs även DNs-huvudledare, SvDs-ledare,

Läs även andra
intressanta åsikter om , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mona Sahlins forslag ar bara symboliska atgarder som har marginell effekt.
Ett spel for galleriet.

Nicklas Eriksson sa...

Du ska nog inte slänga alltför stora stenar, Gülan. Men det är ju å andra sidan en av dina verkligt stora styrkor.

Om ditt eget parti kan man säga att Åkesson beordrar och Björklund verkställer. Det är inte mycket som skiljer Sverigedemokraterna och Folkpartiet numera, vare sig när det gäller populismen eller väljarsiffrorna...

Gulan Avci sa...

Nicklas, det blir bara pinsamt när du kommer med sådana argument men jag överlåter åt läsarna att avgöra vilket partis integrationspolitik som gett sd hjälp på vägen.