tisdag 15 september 2009

UD:s ansträngningar bör ligga på pojken och inte Ghezali

Ju mer information som kommer fram om Mehdi Ghezali och hans resesällskap, desto tydligare blir bilden av att det inte handlade om en vanlig tågluff till Pakistan.

Pakistanska myndigheter är inte de mest trovärdiga källorna, men vi vet att Ghezali och Benaouda är två av tolv personer som sitter i pakistanskt häkte, anklagade för att ha ägnat sig åt terroristverksamhet.

Frågan jag ställt mig de senaste dagarna är hur Safia Benaouda kunde agera så ansvarslöst och ta med sig sin tvååriga son på en så farlig resa.

Jag hoppas verkligen pojken mår bra och är väl omhändertagen. UD bör göra allt som finns i deras makt för att få hem honom igen. Den som försöker gömma två strypsnaror i ett blöjpaket är inte frisk och är kapabel till det mesta. Läs mer i Aftonbladet. Läs även mitt tidigare inlägg om Ghezali.

Läs även: SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, DN
Läs även andra
intressanta åsikter om , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

lillkillen bör bli hämtad omgående och placerad på familjehem. Han är oskyldig och förtjänar inte detta.

Anonym sa...

stackars barn

Anonym sa...

Rätt! För svenskt vidkommande skall UD:s ansträngningar gälla 2-åringen! Någon annan finns inget behov av att få hem i förtid, utan vi ska känna stor tillfredsställelse med att den pakistanska rättvisan fick ta hand om saken... Hade gripandena skett i Saudiarabien hade det kunnnat bli värre på något torg eftersom t o m vanliga tjuvar riskerar förlora någon kroppsdel som påföljd...
/Il Padre