torsdag 17 september 2009

Fru Anka skapar panik!

När svenska Hollywoodfruar hade premiär i måndags var jag en av 600 000 tittare som satt bänkad framför TV:n. I en timme fick vi följa Anna Anka och två andra lyxfruars ”vardagsliv” från andra sidan Atlanten.

Anna Anka tycker att man som hemmafru ska ställa upp på alla sätt, alltid vara snygg och välklädd och att tillfredställa mannen sexuellt, är en skyldighet

Fru Ankas medverkan har lämnat djupa spår efter sig. Löpsedlarna avlöser varandra, allt som stavas Anka skrivs det febrilt om. Folk är förbannade, feministerna är skitförbannade, alla är tamejfan tokförbannade.

Fru Anka är inte nöjd med genomslaget. Hon vill ha mer. Newsmillredaktionen hade det på känn, så de kontaktar henne, och rätt som det är ploppar en artikel upp på sajten med rubriken: ”Jag vill bli en förebild för svenska kvinnor”. Jag trodde jag läste fel, att rubriken egentligen sa att Påven har konverterat till Islam.

Vid det här laget tror jag de flesta önskar att det vore januari så man kan springa ut och kyla ner oss i första bästa snödriva. För nu har temperaturen höjts till den grad att det snart kokar över.

Att jämföra Fru Ankas ding-ding-värld med en vanlig amerikansk hemmafru är bisarrt. De lever en annan verklighet, som Anka aldrig skulle hitta till. Det vill hon nog inte heller.

S-kvinnornas ordförande Nalin Pekgul har som vanligt lämnat sitt bidrag till debatten. Och precis som vanligt blandar Pekgul äpplen med päron. Hon jämför Ankas livsstil med kvinnorna i Kurdistan. Nu har påven konverterat till Judendomen! Eller så har utvecklingen i Kurdistan gått förvånansvärt snabbt framåt sedan jag var där sist för några år sedan.

Anna Anka har gjort ett aktivt val, hon kan frigöra sig från rollen som hemmafru närhelst det behagar henne. Då tar hon pick och pack och lämnar Paul. För kvinnorna i Kurdistan är verkligheten en helt annan. Det trodde jag Nalin Pekgul kände till.

Nalin Pekgul är också upprörd över att Nyamko Sabuni inte kallar sig för feminist. Men hon stoltserar med att Göran Persson minsann gjorde det. Den feminismen fick vi ju se mycket av…

Läs även - Fru Anka vill ge sig in i svensk politik, Helt vanligt Lyxliv, KD välkomnar Anka till partiet

Läs även andra
intressanta åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

sakine sa...

"Men hon stoltserar med att Göran Persson minsann gjorde det. Den feminismen fick vi ju se mycket av…"

:o)

Jag har inte följt debatten, men det låter tjatigt med kurdparalleller i tid och otid.

Jag måste se nästa avsnitt av det där programmet! Förstår inte varför folk blir så engagerade.

Gulan Avci sa...

ganska kul debatt måste jag erkänna, nästa avsnitt kan du se på måndag.

I måndags hade jag ärligt talat lite avsmak men efter senaste dagarnas debatt kan jag inte låta bli att se ett till:)