lördag 12 september 2009

Historierna återupprepar sig

Mehdi Ghezali har återigen hamnat i hetluften. Hans kändisskap började när han satt i det amerikanska fånglägret Guantánama på Kuba, misstänkt för att ha ägnat sig åt terrorverksamhet. Då var han i händerna på amerikanarna. Idag sitter han i pakistanskt förvar, återigen misstänkt för förberedelse av terrorverksamhet.

Historien slutar inte där. I hans resesällskap finns också 19 åriga Benouda, dotter till Helena Benouda som är ordförande för Sveriges Muslimska Råd. År 2007 ville dottern åka på upptäcktsresa, hon reste till det laglösa och islamistdrabbade Somalia. Även då hade hon med sig en person som var dömd för terrorism. Båda greps men släpptes efter stora ansträngningar från UD:s sida. Är det någon som börjar se ett mönster eller?

Jag är väldigt intresserad av att få en kommentar av Helena Benouda. Inte i egenskap av mamma, snarare i rollen som ordförande för tusentals muslimska medlemmar i SMR. Hur förhåller Helena Benouda sig till dotterns fritidsintressen? Det faktum att dottern vid båda tillfällena rest med terrormisstänkta personer, till två av världens mest farligaste länder, berättigar ett seriöst svar och ett tydligt avståndstagande?

Jag är övertygad om att majoriteten av SMR:s medlemmar inte vill kopplas samman med dessa personer. Läs Gudmundsons blogg.

UD arbetar febrilt för att etablera kontakt med de anhållna. Vi får hoppas på att rättsväsendet går till botten med Ghezalis och Benoudas gamla och nya förehavanden.

Den här gången hoppas jag att skattebetalarna inte ska behöva betala hemtransporten. Förra gången fick Ghezali ett regeringsplan helt för sig själv. Har de haft råd att åka till andra sidan jorden har de råd att ta sig hem igen. Skulle åtal väckas går det att lösa vidare transport från flygplatsen.

Läs även: DN 1,2 Nesmill 1, SvD, 1, 2, 3 Fredrik, Fred i Mellanöstern, Leman
Läs även andra
intressanta åsikter om , , , ,

15 kommentarer:

Anonym sa...

Det framgår tydligt att han har dragning till islamistiska platser. Han verkar uppenbarligen trivas bättre i Somalia än Sverige, varför inte bostätta sig där så slipper vi betala för hans uppehälle?????????????

Anonym sa...

instämmer Gulan, inte en krona av skattebetalarnas pengar till al qaida anhängarna

Anonym sa...

Bra skrivet..

Anders sa...

Sverige måste sluta gulla med terrorismen. Jag hoppas UD och de svenska politikerna har lärt sig en läxa och inte gör om samma misstag igen.

Anonym sa...

Tja, de där "svenskar" har väl helt enkelt tagit fel tunnelbana...

Anonym sa...

Hoppas han självmant stannar där han egentligen hör hemma!Antagligen har han en ytterst stark förkärlek till musse pigg samhället. Om han hade gjort anspråk på att vara svensk torde resan rimligtvis gått till Phuket eller Gran Carnaria.

MVH SD:are

Anonym sa...

2009-09-13

Ekot meddelar idag, att gruppen, bestående av två tidigare teroristdömda ynglingar och den enes flickvän, haft tillgång till USD 50 000 !! Aftonbladet/Ekot meddelar uppgifter ur beslagsprotokoll, som uppförts efter väpnat polistillslag mot det fordon, där 11 personer transporterats. Fordonets däck sköts sönder. Gruppen skall ha försökt köpa sig fria med pengarna ovan. Sju pass beslagtogs, som visar att FYRA var svenskar. Vem är den fjärde svensken ???
Var kommer pengarna ifrån ? SÄPO, följ pengarnas väg snarast, och ni skall finna att dessa skall användas för förberedelse till grovt olaglig verksamhet, kanske i Sverige.
Utredare, för faen ! Gör ett ordentligt jobb nu, och lägg prestige och samarbetssvårigheter åt sidan !!
/ Observer36

Anonym sa...

Klockrent skrivet. Märkligt att media inte uppmärksammar att det är Helena Benoudas dotter som igen "avslöjas" som islamist. Den historien är klart mer relevant än alla artiklar om Mehdi G - som inte kan kopplas till politisk makt och som förmodligen är sinnessjuk.

Stygge Sigge sa...

Du behöver nog inte all för länge oroa dig för detta resande jihadistiska teatersällskap.

Förhoppningsvis avslutar den muslimska staten Pakistan denna farsartade historia genom att låta dessa pajasfigurer stifta närmare bekantskap med purfärsk sisalhampa i form av "hangmans noose".

Anonym sa...

Ovanligt att läsa sådant från en politiker i Sverige.
Kanske vi till och med kan skönja början till ett uppvaknande i Sverige och med en djupgående kartläggning av muslimsk fundamentalism på Svensk mark, för att sådant finns måste efterhand stå över envar tvivel.

Unknown sa...

Jag är i och för sig minst lika övertygad om att majoriteten av SMR:s medlemmar inte vill bli sammakopplade med Gudmundson - en man som i allt väsentligt framstår som blott aningen mindre extrem i sitt hat mot muslimer än valfri Sverigedemokrat.

Men om vi ska snacka Mehdi Ghezali så är jag övertygad om att han var tillräckligt instabil kombinerat med det farligaste som finns i det läget - religion när han greps första gången.

Den hår gången är jag lika övertygad om att han blivit oåterkallelig fågelholk av sin tid på det sköna Guantanamo.

Tortyr brukar ha den effekten på folks sinnen.

Anonym sa...

Anonym tycker det är underligt att inte media uppmärksammar att det är Helena Benoudas dotter - det är inte alls märkligt.
Det är "Locket På" så gott det går när det gäller info som ser illa ut för islam...

Bulten i Bo sa...

...hon reste till det laglösa och islamistdrabbade Somalia. Även då hade hon med sig en person som var dömd för terrorism.

tror jag du har fått om bakfoten, jag kan inte finna att det skulle varit någon terroristdömd i hennes sällskap. Du kan läsa mer om det på min blogg.

Anonym sa...

Tack för sanningen. Pressen vågar aldrig skriva sanningen om islam och terrorister som "stackars" Ghezali (med familj). Feg feg feg. Fast sammtidigt är hämd ett vanligt ord bland muslimer.

tjrrivipp sa...

äh han har deg till hemresan, 350 tusen ska väl räcka till en halv flight i a f