tisdag 22 september 2009

Centrum Mot Rasism borde ägna sig åt viktigare diskrimineringsfrågor

Det har stormat en hel del kring Centrum Mot Rasism de senaste åren. Organisationen bildades 2003 och fick fram till 2006 fem miljoner kronor årligen i verksamhetsbidrag för att arbeta mot rasism, diskriminering, främlingsfientlighet, homofobi, antisemitism, islamofobi, antiziganism och afrofobi.

Jag tycker det är viktigt att diskriminering bekämpas med kraft. Alla aktörer har ett ansvar och bör arbeta förebyggande. Även Centrum Mot Rasism har ett ansvar. Men tyvärr har CMR inte varit särskilt tongivande i debatten. Organisationens främsta bedrifter har varit följande:

Att anklaga GB för att ha lanserat den rasistiska glassen ”Nogger Black”. Dåvarande verksamhetschefen Amina Ek menade att TV- reklamen hade skrivits med graffitistil och anspelade på svart kultur och för tankarna tillbaks till kolonialtiden. Man tar sig för pannan!

Även Kolmården har fått sig en känga. År 2006 arrangerade parken ett underhållnings- program. Fem kenyanska massajer hade bjudits in för att visa upp sin folkdans. Dåvarande ordföranden Yvonne Ruwaida (mp) tyckte det var rasistiskt och krävde att regeringen skulle upprätta en handlingsplan för att bekämpa rasism i svenska djurparker.

Igår kom ett utspel av nuvarande ordföranden Mariam Osman Sherifay (S) på newsmill. Hon kräver att politikerna i stadsbyggnadsnämnden i Kalstads kommun ska besluta att ta bort kvartersnamnet " Negern". Jag förstår om människor finner det olustigt med ett sånt namn, men den gatan har haft samma namn längre än den utomeuropeiska invandringen till Sverige

Hur vore det om CMR istället la krut på att bekämpa riktig diskriminering Vet Mariam Osman Sherifay att grupper från olika afrikanska länder står längst bort från arbetsmarknaden? Oj, jag glömde ju, Sherifay satt själv i riksdagen när invandrartäta områden förvandlades till utanförskapsområden 94-06.

Vet Sherifay att allt fler invandrare tvingas byta namn för att få komma till en arbetsintervju, vet Sherifay att LO är de största motståndarna för ändringar av arbetsmarknadssystemet? Det skulle bli betydligt enklare för bland andra invandrare och unga att komma in på arbetsmarknaden med uppluckring av LAS. Ägna er åt dessa frågor istället så kanske ni kan bli tagna på allvar!

Läs även Peter Kjellkvist inlägg. Han listar en rad ord som isf också ska bort

Läs även andra
intressanta åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

hahahahahahahaha sa...

hahahaha, jag dör av skratt. Staten skiter pengar och spenderar på idiotverksamhet. Jag dör igen, hahaha...

Anonym sa...

5 miljoner årligen? Oj då... Vilken smart affärsidé så här i arbetslöshetstider!

Man startar en politiskt korrekt förening. Sedan ser man till att få tillräckligt med statliga bidrag så att man kan anställa sig själv och lyfta en hyfsad lön. Sedan gäller det att emellanåt skriva ner lite texter och andra dumheter, så att "föreningen" kan visa upp att den gör lite nytta för de årliga 5 miljonerna.

Nu skall jag ta mig en funderare och se om det finns något PK som ingen ännu har tänkt på. Sedan starta en förening och ansöka om statliga bidrag. Sedan kan jag luta mig tillbaka med fast inkomst och semesterersättning!