måndag 6 oktober 2008

Miljöpartiet byter fot i EU frågan

Miljöpartiets medlemmar släpper kravet på EU-utträde. 55 procent av medlemmarna är numera positiva till unionen. Nu är det bara vänsterpartiet som vill att Sverige drar sig ur.

Det är ju inte bara EU -frågan som hittills splittrat den splittrade oppositionen. Att s och mp börjat dejta är ingen hemlighet inte heller att de är tveksamma till samarbete med vänstern, vilket är förståligt. Jag skulle inte heller vilja sitta i en regering med ett parti som inte för en ansvarstagande politik.

Får Ohly bestämma ska utgiftstaket rivas, arbetslinjen nedmonteras, jobbavdraget avskaffas, fastighets - och - förmögenhetsskatten återinföras, hushållsnära tjänsterna tas bort, betyg och läxor avskaffas. Detta är ett smakprov på vad du som väljare får om du röstar på vänsterpartiet eller något av de andra partierna.

Nu är det halvlek i mandatperioden och oppositionen har ännu inte lyckats ena sig. De har inte levererat ett enda politiskt förslag ihop. Det enda de är överens om är att de är emot alliansregeringen. Väljarna har rätt att i god tid få veta vilken politik de ska driva eller om de ska ha gemensam valplattform. Att hänvisa till efter valet är ansvarslöst.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kommer aldrig rösta på vänsterblocket, det är som att köpa grisen i säcken.

Adde

Alex sa...

Förslag som en könsneutral äktenskapslag eller ett upprivande av FRA-lagen och tillsättande av en ordentlig utredning, de gälls inte eller?