söndag 12 oktober 2008

Ikväll smäller det!

Ikväll möts partiledarna i Agenda kl 20:00. Alliansen är enade, det är det ingen tvekan om. Men frågan är om oppositionen är det. Man behöver inte vara särskilt insatt i politiken för att förstå att något inte står rätt till.

Ena dagen håller s och mp presskonferens och deklarerar samarbete som löper till 2020. Vad får vänstern, fingret! Dagen efter tvingas Mona Sahlin ut i rampljuset och göra en kovändning. Partilandet är förbannade för att hon stängt ute vänsterpartiet. Sahlin kontrar med att hon blivit missförstådd. Vänsterpartiet är visst välkomna. Ohly gråter ut i medierna, Sahlin skickar ett öppet brev till honom och nu är alla sår läkta. Tror man i alla fall.

Så läser man DN-debatt idag och blir inte klokare för det. Ohly lyser med sin frånvaro, artikeln är formulerad på ett sätt som om ingenting hänt. Kan det vara så att Sahlins folk skickade texten till Bergstrand innan helvetet bröt lös eller att miljöpartiet numera styr agendan. Oavsett vad sår ser det inte bra ut. De kan ju inte förvänta sig förtroende av väljarna när de inte kan visa upp en enad front.

En sak är säkert, debatten ikväll kommer bli mycket intressan. Det finns många frågor som behöver svar. Men det jag mest undrar över just nu är i vilken ringhörna Ohly ska sitta.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , , , ,