fredag 28 maj 2010

Ingenting är omöjligt. Det bevisar alliansen

Mindre än hundra dagar kvar till riksdagsvalet har det onekligen hänt något i opinionen. Sedan den 3 maj då vänsterpartierna presenterade sin gemensamma budgetförslag har stödet för deras politik minskat bland väljarna. De uppfattas inte ha seriösa eller finansierade vallöften för att leda Sverige ur den internationella finanskrisen.

I en rad mätningar senaste månaden har alliansregeringen knappat in på de rödgröna. Det intressanta är att experterna för inte så länge sedan dömde ut oss. De sa att något dramatiskt måste hända för att vi ska kunna vända utvecklingen. Det räckte med att oppositionen presenterade sin agenda och fick tummen ner av väljarna.

Dagens Synovate som presenteras i DN visar att ingenting är omöjligt. Alliansregeringen går om oppositionen med 48,3 mot 46,5 procent. Det är även glädjande att Sverigedemokraterna hamnar utanför spärren.

Givetvis ska man inte stirra sig blind på mätningar. Det har varit kraftiga svängningar åt båda hållen emellanåt. Men den kommande tiden och fram till valet kommer opinionssiffrorna bli viktiga indiktatorer som ger en fingervisning på vad väljarna tycker. Det ska inte underskattas.

I en kommentar säger Ibrahim Baylan att han vill öka tempot och Per Schlingman säger att vår jobbpolitik uppskattas av väljarna. Henrik Brors chattar med väljarna om opinionen. Läs även Gunnar Jonssons ledare.

4 kommentarer:

Anonym sa...

roligt test om sverigedemokraterna har kommit upp på nätet! kolla på www.faktum.nu

Anonym sa...

det gäller förstås att behålla övertaget. Ni får glädja er åt att Mona Sahlin, bättre valarbetare kan man nog inte önska sig.

Peter Andersson sa...

man får tacka för länkningen, Gulan.
:-)

p

Gulan Avci sa...

Anonym, om det handlar om Mona Sahlin låter jag varar osagt, för mig och mina alliansvänner handlar det om att få ut vår politik och tala om för väljarna vad vi vill göra de kommande fyra åren.

Peter, det var så lite så:)