måndag 9 februari 2009

Mellanöstern i Sverige

För två veckor sedan arrangerades en manifestation i Malmö till stöd för Israel. Men vad är en manifestation utan att extremisterna är på plats? Ett sjutiotal personer beväpnade med ägg (dvs rötägg i ordets rätta bemärkelse) hade intagit sina platser på andra sidan torget med siktet inställt mot judejävlarna.

Polisen bedömde läget som så allvarligt att arrangörerna uppmanades avbryta manifestationen. Säkerheten kunde inte garanteras! Men däremot gick det bra att upprätthålla ordningen på Sergels torg när tusentals Hamasvänner ockuperade plattan för någon månad sedan med Mona Sahlin som huvudtalare stående framför en Hamasflagga vajande i luften.

Så i går, arrangerades en ny manifestation på stortorget i Malmö. Extremisterna var på plats som sig bör, drygt hundra personer rustade med raketer denna gång. Birgitta Ohlsson, riksdagsledamot för folkpartiet och EU-parlamentarikern, Olle Schmidt var där för att tala.

Innan manifestationen började sköts en raket rakt in mot folkmassan, stämningen blev obehaglig. Sedan kom två slangbomber och exploderade med kraft när Birgitta talade (går att se i gårdagens rapport sändning). Samtidigt skrek extremisterna mördare, mördare och krossa Israel, i kör.

Polisen som är väl medveten om sina tidigare misstag hade förstärkning med uppemot trehundra poliser och torget var helt avspärrat. Man kan ha delade känslor inför denna massiva säkerhet. Deltagarna kan känna sig trygga eftersom att deras säkerhet garanteras. Att judar inte kan nyttja sina rättigheter som alla andra utan rädsla för sin säkerhet. Ärligt talat så skäms man för att detta händer i Sverige på 2000 talet.

Finns det någon annan grupp som är så utelämnade åt mobbning och hat som judarna i det här landet? Det spelar ingen roll i vilket sammanhang det inträffar. Firar man Israels årsdag så är extremisterna där, högtidshåller förintelsens minnesdag så är de där igen, manifestationer så dyker de återigen upp. Jag har aldrig hört eller sett att judar saboterat för Palestinavänner när de har haft sina demonstrationer.

Riksdagsmannen, Allan Widman (fp) skrev för inte så länge sedan på newsmill att; stämningarna börjar likna dom på 30-talet. Har han rätt, ja, tyvärr.

Albert Einstein sa en gång att; ”Världen är alldeles för farlig att leva i - inte på grund av de människor som gör det onda, men p.g.a. de människor som står bredvid och låter dem göra det".
Relaterade länkar; DN, Svd, Newsmill

Läs även andra intressanta åsikter om
, , , , , , , , ,

8 kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrivet.

Tyvärr är media så vänstervridet i det här landet att polisen får pisk så fort de lyfter ett lillfinger. Det resulterar i vad vi ser under i stort sett varenda vänster/arabdemonstration. Istället har dom utbildat s.k. dialogpoliser! Vad ska en dialogpolis göra mot ligisterna?

-Stanna!! Annars pratar jag!

(Inte direkt skräckingivande precis)

Polisen är till för att gå hårt mot hårt i de situationer som behövs. Dom har monopol på våld.

Anonym sa...

Israels rätt att existera är ju inte på något sätt ifrågasatt av den överväldigande majoriteten av svenska folket så enda poängen med att manifestera för Israel i nära anslutning till Gazakriget är ju rimligen att provocera. Media slår upp "bråket" och motdemostranterna kan utmålas som hatiska, ociviliserade och, i bästa fall, antisemitiska. Så vad gnäller du för, manifestationen blev ju en succé.
/Tonie

Micke sa...

Tack för din klarsynthet! Det är alldeles för lätt att stå på den mobbens sida. Ingen kommer att känna sig hotad som hatar Israel. Jag är sedan länge gift med en judinna och känner vibbarna i luften som jag inte hade kunnat ana om jag inte varit det.

Anonym sa...

Mkt bra skrivet!!! Skönt att det finns folk som du, som kan se vad som faktiskt håller på att hända i vårt land. Stå på dig!

Anonym sa...

Nej Allan Widman har inte rätt.

Än har inte din sort försökt sätta oss rödingar i fängelse på identifikation. Men jag antar att det kommer under nästa mandatperiod.

Gulan Avci sa...

Tonie,

det stämmer att majoriteten av svenska folket inte vill att staten Israel ska utplånas. Men det är tillräckligt många som stödjer Hamas terrorideologi.

Du verkar tycka det är helt ok att skjuta raketer och kasta föremål på människor för att de inte är av din eller dina polares uppfattning.

Det faktum att så många personer blev gripna av polisen för våldsamt uppförande borde säga något om judehatet (antisemitismen)i Sverige.

Det finns mycket man kan kritisera den israeliska politiken för, men nu handlade inte demonstrationen om den israeliska politiken utan om att visa solidaritet med Israel som en stat.

Anonym sa...

All heder åt dig Gulan Avci och dina partikamrater, Fredrik Malm, Birgitta Olsson, Olle Schmidt och Allan Widman som vågar visa civilkurage. Tänk om det fanns fler politiker som er.

/Danne

Anonym sa...

Polisen= mar får skydda sig själv
Polischef 1 miljon i årslön
Jag är ju utan jämförelse sveriges viktigaste person/medborgarskap
Jag ska inte betala ett öre till detta land

Wardrone (skjuter sönder packet)