måndag 23 februari 2009

Malmö Kapitulerar

Malmös starke man, Ingmar Reepalu har bestämt sig. Det blir ingen tennismatch med publik mellan Sverige och Israel om två veckor. Beslutet togs av fritidsnämnden i förra veckan.

SSU lanserar sin kampanj ”stoppa matchen” ”Befria Palestina”. SSUare ska åka land och rike runt och besöka skolor i en vecka för att påverka kidsen med sin propaganda mot Israel.

Polisen har sagt att de klarar säkerheten men sossarna har satt sig på tvären. Valet till Europa parlamentet närmar sig, och nästa år är det ju dessutom val här hemma.

Det är tragiskt men också oroväckande att ledningen för Sveriges tredje största stad givit vika för odemokratiska krafter. Ingmar Reepalu och socialdemokraterna har med detta beslut tummat på demokratins principer. Frågan är vad som kommer härnäst.

Om det kommer krav på att judarna ska bussas bort från Malmö nästa gång kommer Reepalu tillmötesgå dessa krav? Man kan inte sluta undra med tanke på utvecklingen där nere.

Stockholms stads kultur- och idrottsborgarråd, Madeleine Sjöstedt meddelade i helgen att Stockholm kan tänka sig låta matchen spelas på Kungliga tennishallen (med publik). Hon jobbar i skrivandes stund för fullt med ärendet.

Det finns fortfarande politiker med civilkurage- och Madeleine Sjöstedt är definitivt en av dem. Tack Madde!

Svd, Newsmill- Malmös röd-gröna politiker spär på hatet både mot muslimer och judar, Malmö har tagit ställning, Våld och hot premieras

Läs även andra intressanta åsikter om
, , , , , , , , , ,

13 kommentarer:

Anonym sa...

Reepalu borde vara orolig över utvecklingen i Malmö istället. Malmö har förvandlats till islamistiskt näste, terrorismens näste. Kontinenten ligger inte långt bort. Först var det USA, sen England, sen Spanien, sen Danmark och nu kanske Sverige.

När ska varningsklockorna ringa för sossarna? Så länge makten ligger inom räckhåll kommer varje hörnsten av den svenska demokratin säljas ut.

Anonym sa...

stoppa inte matchen stoppa islamisternas framfart i Malmö...

Sancak Beyi Emre sa...

Vad man än må tycka om Israels politik, så tycker jag inte man ska blanda det med sporten och idrottsmän ..

Gulan Avci sa...

matchen kommer inte flyttas till Stockholm. Det är för ont om tid meddelar nu ledningen för Stockholm.

Jag har hört att en stor demonstration ska äga rum iaf trots att matchen spelas utan publik. Det snackas om runt 50 tusen demonstranter från olika länder.

Ali sa...

Man är väl inte odemokratisk för att man vill visa sitt missnöje genom att demonstrera.
Det tycker jag var en mycket odemokratiskt åsikt.

Gulan Avci sa...

"alla" grupper har rätt att demonstrera i Sverige Ali, men tyvärr tycker vissa grupper att andra inte ska ha samma rättigheter.

Vi har två demonstrationer i färskt minne som urartade i just Malmö.

Anonym sa...

Såklart folk får demonstrera. Men det är ju en tradition att demonstrationer mot Israel i Sverige handlar om mer än att demonstrera. Vi får se hur många som bussas bort, skjuter raketer mot folk, hitlerhälsar och slåss.

Johan K sa...

Självklart är det beklagligt när politik och idrott inte går att hålla isär. Men matchen kommer trots allt att sändas på TV och radio. Alltid något för oss tennisintresserade.

När det gäller demonstrationsrätten så är denna naturligtvis "helig" i Sverige, men problemet är att "vänstern" oftast "demonstrerar" mer med raketer, gatusten och bensinbomber än med plakat och slagord. Det är bara att titta tex på Salem varje år.

Johan K sa...

Jag tycker att en adekvat lösning vore att tillåta demonstrationen mot matchen men att den hålls på behörigt avstånd. Ungefär som det gjordes i samband med Salem ett år. På så sätt kommer vi runt problemet att både låta individer ge uttryck för sina åsikter samtidigt och därigenom värna demokratin samtidigt som man garanterar säkerheten.

Anonym sa...

Klart att matchen ska spelas med publik. Sverige är varken Palestina eller Israel för den delen. Reepalu borde ta sitt ansvar och avgå omedelbart.

Anonym sa...

Om skolorna släpper in SSU med sin kampanj ”stoppa matchen” ”Befria Palestina” för att påverka barnen med sin propaganda mot Israel Vem ska hindra Sverigedemokraterna att komma in nästa gång med sin anti invandrarpropaganda? Fascister som fascister!

Anonym sa...

Handelsfederation

Spridas till alla amerikaner. Resten kan ju bara få en blodpropp och dö.

Tex myndigheter= själv militär, agent etc (möjlighet att nå och komma över sin potential)

Rika jävel= döda fan

roberth sa...

vänsteranhängare är fulla med hat. Hat är allt de förstår usch det är så hemskt.