fredag 13 februari 2009

Du ska inte tro att du är något!

Idag läste jag ett mycket konstigt inlägg på Newsmill. Politikern, Annika, Nordgren Christensen är upprörd över arbetsmarknadsminister, Sven-Otto Littorins kärleksmeddelanden till flickvännen Évin Khaffaf på facebook.

Hon hänvisar till tre saker; ”1. Mannen är trots allt minister. 2. Han skriver (naturligtvis mycket medvetet) på hennes Wall, öppet för alla kontakter att läsa. 3. Hon är 17 år yngre och han skriver till henne som om hon vore en… kattunge?”

För att i nästa andetag deklarera följande;

”Jag tycker alla, inklusive ministrar, har rätt att vara privatpersoner. De får vara hur kära som helst, i vem som helst. Låt mig också för säkerhets skull säga att jag inte har något emot relationer där den ena parten är betydligt äldre än den andra.”

Men Annika, varför i all sin dar lägger du då näsan i blöt? Tycker du inte det är bra att ministrar och andra förtroendevalda är som de flesta andra? Sverige är unikt i världen med sin närhetsprincip. Ta en tur på stan så ska du se att få reagerar om en riksdagsledamot, eller minister passerar Drottninggatan (alla ministrar är inte kända).

Christensen avslutar texten med; Jag förstår helt enkelt inte hur Littorin tänker…

Och jag förstår helt enkelt inte hur Annika tänkte när hon skrev artikeln. Kanske var det Jantelagstänkandet eller den gamla vanliga avundsjukan som tog vid. Vad vet jag, men man börjar ju undra. Ett tips till Annika är att delita både Sven-Otto och Évin från sin vänlista så slipper hon alla generande kärlekshälsningar i fortsättningen.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

Idag åker jag till Umeå och kommer hem på söndag. Bloggen kommer därför vila under helgen för nya tag nästa vecka.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Du har så fett rätt. Annika borde skaffa sig ett eget liv och sluta lägga sig i andras.

Heja Otto

Anonym sa...

Fast det kanske är Expressen som skall sluta lägga näsan i blöt. Det var väl med den artikeln som det började vad jag förstår.

Anonym sa...

Med den här oppositionen blir det lätt match för alliansen. Var det inte miljöpartisterna som var mest högljudda inför FRA- omröstningen?

Gulan Avci sa...

Att en politiker snokar i andra politikers privatliv är otäckt för det första. För det andra har väl Annika bättre saker för sig, som att driva oppositionspolitik. Skvallret sköter Expressen bäst själva.

Anonym sa...

Men vad skall ministern säga nästa gång en journalist gräver fram något som rör privatlivet? "Jag kommenterar inte, det är privat"? Det är väl den frågan som är intressant i det här egentligen.

Anonym sa...

Hon var i Studio Ett igår. Bara att streama och lyssna.

Anonym sa...

Jag har lyssnat, tack Nicklas för det tipset. Det är ju faktiskt ett intressant ämne, KAN verkligen en minister uttrycka sig hur som helst? Jag kan nog ärligt talat inte tänka bort att han skriver lööv u när jag ser honom nästa gång. Även om jag hade velat.

Anonym sa...

Annika N-C är dessutom inte Facebookvän med Évin eller Sven Otto så det enda hon går på är uppenbarligen Expressenartikeln.

När man tänker efter: om Sven Otto skriver ett gulligt meddelande till sin flickvän på Facebook, så är det hennes 300 vänner som kan läsa det. Det är väl ungefär lika upphetsande som om han skulle kysst henne på ett kalas med trehundra deltagare. Tycker man inte om det kan man se åt ett annat håll och hålla för näsan eller nåt. Själv tycker jag världen har större problem än att två vuxna människor gillar varann och visar det också inför sina vänner.

Anonym sa...

Nja, jag måste nog säga att jag har lättare att ta en pussande minister på en fest än en minister som skriver Löv u du är så söööt.... Det handlar väl om respekten tror jag. Jag vill nog känna att Sveriges ministrar kan uttrycka sig bättre än så. I alla fall de borgeliga, för det är de jag har röstat på...

Annika Nordgren Christensen sa...

http://falkopingsskvaller.blogspot.com/2009/02/forlat-jag-hade-fel.html