torsdag 12 augusti 2010

Rinkebyakademin byggs upp igen

Skolborgarrådet Lotta Edholm (fp) meddelar idag att Rinkebyakademin ska byggas upp på nytt. Det är ett bra besked, inte minst för alla människor som i flera år lagt ner hjärta och själ i verksamheten.

Varken elever, skolpersonal eller de boende på Järvaområdet ska behöva lida för att ett litet ungdomsgäng härjar runt, vandaliserar, bråkar och skapar otrygghet. Läs tidigare bloggpost i bloggen här.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

1 kommentarer:

Unknown sa...

Det som i någon utsträckning förvånar mig är att polisens agerande - eller snarare brist på agerande - aldrig ifrågasätts när det gäller upploppen i våra förorter.

Polisen tillämpar konsekvent en nonkonfrontativ taktik, vilken kortfattat går ut på att stå och titta på och i görligaste mån dokumentera vad som händer och vem som gör vad. Sedan försöker man i efterhand leta rätt på de skyldiga och lagföra dem.

Det är inte helt givet att detta är den optimala taktiken. Ungdomarna vänjer sig vid att man kan göra i stort sett vad som helst utan risk för otrevliga efterräkningar, och polisen framstår mer och mer som papperstigrar.

Vid våldsamt upplopp (Brottsbalken 16 kapitlet 2 §) räcker det med att man är närvarande för att kunna bli gripen. Istället för att acceptera att brandkåren inte kunde göra sig jobb på grund av stenkastningen, kunde man ha gripit varenda ungdom på platsen. Brandkåren kunde därefter ha släckt elden, och vi hade sluppit en tiomiljonersräkning för den nya byggnaden.

Men den politiska viljan saknas för en sådan insats. Och vanliga, hyggliga, rinkebybor lämnas åt sitt öde och en påtaglig påminnelse om att det svenska samhället skiter blankt i dem. Trots alla proklamationer i högtidstalen.