torsdag 5 augusti 2010

Veronica Palm kastar sten i glashus

Jan Björklunds förslag att förbjuda burka och niqab på universitet och högskolor har sysselsatt medierna senaste dygnet. En del försöker framställa en bild av att Björklund vill ha ett allmänt förbud. Men det är fel, fel, fel och behöver förtydligas.

Jag känner mig ganska luttrad vid det här laget. Anklagelserna om rasism, islamofobi och att vi fiskar i grumliga vatten, biter inte längre. Inte för den politiker som på ett seriöst sätt vill synliggöra fenomen och frågor som är är problematiska och behöver debatteras.

Dagens rekord tar nog ändå socialdemokratiska riksdagskvinnan Veronica Palm. I sin blogg beklagar hon sig över att folkpartiet har övergett sin socialliberala själ. Det är ganska starka ordval av en person kan komma att sitta i en regering med kommunister. Om olyckan är framme och det blir maktskifte. Åter till burkan.

I September förra året skrev tre av Veroncias riksdagskollegor, s-kvinnornas ordförande samt två kommunalråd på newsmill följande:

"På Västerortsskolan i Stockholm förbjuds de kvinnliga eleverna att bära heltäckande slöja under lektionerna och för det har skolan anmälts till Diskrimineringsombudsmannen. Men vi anser att skolan gjort rätt. Heltäckande slöja är ett sätt att utestänga kvinnan från kontakter med andra människor än den närmaste familjen."

Samma Palm var lika upprörd när moderaterna presenterade ett förslag om "medborgarkontrakt". Hon var orolig för att samhället skulle delas in i "vi och dem" känsla. Men hallå, samhället klyvdes isär under de 12 år Palm och hennes vänner satt vid makten.

Hon skrev vidare i sin debattartikel att hon var beredd att ta debatt mot islamistiska fundamentalister. Jag uppmanade henne att börja internt med kristna broderskapsrörelsen och s-studenter som bjöd in Hamas mest ledande ideologer, Azzam Al-Tamimi, till diverse seminarier i Stockholm. Läs min debattartikel på SVT-debatt. Vill tillägga att han vill utplåna Israel från kartan och uttalat att arabiska kvinnor vill bli slagna av sina män.

Mitt tips till Veronica Palm, då, som nu, är att börja städa i sitt eget parti, om hon nu ska attackera andra. Annars blir det svårt att ta henne på allvar.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , DN, Expressen, Aftonbladet

0 kommentarer: