torsdag 27 augusti 2009

Mohamed Omar bjuder in förintelseförnekare till inplanerad kongress

Islamisten Mohamed Omar planerar in en kongress för förintelseförnekare, men hävdar i en intervju till tidningen Expo att det handlar om en ”antisionistisk” kongress vars syfte går ut på att aktivera människor att bekämpa sionismen.

Studiegruppen Arguéli som förnekar att förintelsen ägt rum, står bakom den inplanerade kongressen. Det är en grupp som arrangerat ett antal föreläsningar och bjudit in antisemiter som Ahmed Rami och förintelseförnekaren Lars Adelskogh.

När Exporeportern Anders Dalsbro frågar Omar om hans inställning till förintelsen klarnar bilden kring islamisten och nazisten Mohamed Omar klart och tydligt.

Mohamed Omar anser att det är viktigt att tala om Förintelsen, men vill inte att den planerade kongressen ska sammanblandas med Förintelseförnekelse.

– Det är viktigt att sprida att det finns en annan åsikt om Förintelsen, så att den inte ska kunna användas för att demonisera meningsmotståndare. Men nu är människor så hjärntvättade med Förintelsen så att det räcker om du säger att den här kongressen är Förintelseförnekande så kommer den framstå som ond i en majoritet av svenska folkets ögon, säger Mohamed Omar.

Men många av dem som sprider idéerna har ju även kopplingar till den ideologi som låg till grund för Förintelsen.
– Många har bara en sanningslidelse som forskare och akademiker. Det är inte alla som är kopplade till nazism. Men även de Förintelsetroende har ideologiska motiv. Många av dem är sionister, på samma sätt som det finns revisionister som är nazisympatisörer.

Men Hitlers politik mot judar?
– Jag kan för lite om det. Men det jag har läst och hört i skolan är att Hitler diskriminerade judar och det håller jag inte med om såklart.

Och mördade?
– Jag kan för lite för att uttala mig om det.

Men du vet väl vad den officiella historien säger och om du utgår från den. Menar du att den inte är korrekt och att judar inte mördades?
– Jag säger att jag inte vet. Men jag vill lära mig mer. Men man ska inte döda någon för att de tillhör en viss etnisk grupp. Det kan jag som muslim aldrig acceptera. Om det är så, att de gjort så i Tyskland, så är det fruktansvärt.

Tycker du inte att den etablerade forskningen ändå ganska tydligt har påvisat detta?
– Jag är inte tillräckligt insatt. Jag är inte historiker.

Du säger att du inte är insatt, inte är historiker. Men det är ju uppenbart en fråga som du tycker är viktig eftersom du lyfter upp den.
– Den är väldigt viktig, eftersom den har stor politisk betydelse. Förintelsen används för att undertrycka kritik mot sionismen, som du gör nu till exempel. Du styr ju in samtalet på Förintelsen för att på det sättet kompromettera mig. Du vill att den här kongressen ska framställas som "förintelseförnekarna".

Till dem som tycker att Mohamed Omar är en nyanserad debattör bör fundera ett varv till. Först kom Omar ut som islamist och hyllade Hamas, Hizbollah och alla diktaturer som finns av denna värld. Och nu hyllar han Hitler och förnekar förintelsen.

Hur mycket kan ett demokratiskt samhälle tåla att ta stryk av de krafter som springer diktaturernas ärenden mitt bland oss utan att vi regerar?

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

5 kommentarer:

Simon sa...

Det känns jävligt obehagligt. Vi måste reagera mot den här typen av krafter, som kommer att förstöra harmonin mellan för judar, muslimer och svenskar i vårt land. Jag tror inte att någon av oss vill att det ska ske.

Anonym sa...

då vore det på sin plats att uppmana public service Sverige att sluta ta in honom i allehanda program

Anonym sa...

bra att du uppmarksammar oss lasare. Kan inte ngn kopa enkelbiljett och skicka honom till Iran eller Afghanistan for det ar ju dar hans asikter hor hemma.

Halsningar Ake

Gulan Avci sa...

Mohammed Omar har hittat ny arena att synas på. Det blev aningen tjockt i mittfåran med andra demokratiskt sinnade personer. Och visst har han lyckats få uppmärksamhet, även på denna blogg.

Men det är upp till SVT och SR att bestämma vem/vilka som ska delta i deras program. Fast när så sker är det viktigt att hans åsikter inte står oemotsagda.

ibrahim Botani sa...

Den typen av människor förvränger inte verkligheten, dom är immuna mot den.