fredag 7 augusti 2009

Viktig samhällsinformation

För den som är intresserad av Vänsterpartiets kommunistiska historia bör följa Fredriks blogg framöver.

Fredrik har lovat publicera ett citat varje dag från Vänsterpartiet fram till riksdagsvalet 2010 som går under namnet: "Med (v)åra egna ord"

Första citatet läggs upp ikväll. Missar du någon av citaten behöver du inte vara orolig, allt samlas i en banner och är tillgänglig för offentlig- heten.

Läs även andra intressanta åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Santiago sa...

För den som är intresserad av Allianspartiernas smutsiga fascistoida historia är Fredrik Malms blogg också en liten guldgruva. Jag är nog lockad av att publicera ett citat från allianspartierna varje dag fram till riksdagsvalet 2010 i kommentatorsfältet på hans blogg.

Jag bjuder här på en liten förhandsvisning på Gulan Avcis blogg:

som en nationell uppgift framstår den svenska folkstammens bevarande mot inblandning av mindervärdiga utländska raselement samt motverkande av invandring till Sverige av icke önskvärda främlingar. Folkmaterialets bevarande och stärkande är en livsfråga för våran nationella utveckling
ur Bondeförbundets partiprogram 1933

Jag tror inte på demokratins förmåga att lyckliggöra ett folk, allra minst den sortens demokrati som det här blir fråga om och som sannolikt ganska fort kommer att leda till massvälde.
Högerns tidigare statsminister Hjalmar Hammarskjöld (eller Hungerskiöld som han kallades i folkmun) i riksdagens rösträttsdebatt 1918.

Det är skam när Sverige ska styras av de som är minst lämpade för det.
Högerns partiledare vid genomförandet av rösträtt för kvinnor

I Göteborg är det på det sättet, att den läkare eller chefen för den klinik, där det stora antalet steriliseringar har utförts, är en på det rasbiologiska området utomordentligt förfaren man.
Bertil von Friesen, riksdagsledamot (fp) försvarar steriliseringarna i Göteborg den 23 april 1941. Kommunisterna i riksdagen försökte samma dag förgäves stoppa steriliseringar på grund av "asocialt levnadssätt".

När den av högern behärskade första kammaren gav sitt medgivande till 1918-21 års författningsreform, skedde det däremot knappast frivilligt annat än i formell mening. Högern accepterade en på laglig väg genomförd demokrati hellre än att riskera en revolution ...
Det var ej partiets eget val, icke det statsskick man ansåg vara det riktiga, i varje fall icke vid denna tidpunkt.

Gunnar Heckscher, f d partiledare för Högerpartiet, om rösträttsreformen

Konservatismen måste tjänstgöra som pådrivare och undan för undan mala sönder den demokratiska ideologin och ersätta den med sina egna positiva begrepp.
Jarl Hjalmarson 1928, som blev partiledare efter kriget och var det ända tram till 1961. Vid tiden var han medlem i högerns ungdomsförbund.

Jag erkänner gärna, utan att blygas, att jag är antisemit [...] den asiatiska folkstammen passar icke i sällskap med vår hyggliga svenska folkstam.
Bondeförbundaren Otto Wallén i samma debatt

Chile är ingen diktatur, där förs snarast en moderat politik.
Patrik Gyllenhammar (m), kommunalpolitiker från Gotland 1982, om varför moderaterna inte ville skriva under på protesterna inför årsdagen av statskuppen i Chile.

Vid två tillfällen har jag försvarat militärt ingripande mot politiker. Dessa har varit i Spanien 1936 och Chile 1973.
Patrik Gyllenhammar utvecklar han vad han menar i en insändare i Gotlands tidningar. Något senare blev han utsedd till konsul för högerregimen i El Salvador.

Missar du något av citaten behöver du inte vara orolig, allt har redan samlats på en hemsida och är tillgänglig för offentligheten.

Johan L sa...

Santiago: WORD! Jag fattar inte varför högern ger sig in på sånt här med historia... det kan aldrig sluta lyckligt! Ser fram emot kommentarerna på Malms blogg, om han inte tar bort dem.