söndag 23 augusti 2009

Rosengårdsborna har fått nog!

Rosengårdsborna har fått nog. Vänsterextremisterna fick igår kväll handgripligen veta att de inte är välkomna till Rosengård. Invånarna i området körde bort extremisterna

Ali Finjan säger följande till sydsvenskan: ”De vill bara sabba och förstöra. Jag hoppas aldrig att de kommer hit igen. Vi vill ha det lugnt och vi är glada för att polisen är här”.

Tur för extremisterna att polisen var på plats och gav dem skydd. Tänk att ett budskap kan motverka sitt eget syfte så starkt ibland. Detta visar på det totala sammanbrottet.

Låt oss hoppas på att gårdagens motreaktioner är början på nya medborgarinitiativ och får sig positiv spridning i hela landet. Om extremisterna vågar sig på nya "gatufester" är jag övertygad om att folk kommer gå man ur huse för att köra bort dem.

Läs även: DN, SvD, TV, Expressen, Per Altenberg, Fredrik, Pophöger, Svensson, Röda Malmö
Läs även andra
intressanta åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Är du medveten om att ett antal av de personer som körde bort "reclaimarna" bar tröjor med emblemet "the lion family" dvs en av de kriminella grupperingar som etablerat sig på Herrgården.- Inte för jag på intet vis stödjer "reclaimarna" men detta är en farlig utveckling där lokala gäng tar makten inom olika bostadskvarter.

Johan L sa...

Japp, som kommunist kan jag inte annat än hålla med. Borgarungar som vill revoltera mot pappa överläkare kan ju göra det i sina egna kvarter, det har ingenting här i förorten att göra.

Gulan Avci sa...

men det var även många föräldrar som var på plats för att hejda vänsterkidsen att ta sig in i området och skapa kaos.

Anonym sa...

Hoppas alla mammor och pappor hädanefter kan hålla ordning på och hejda sina egna och andras "kids" i Rosengård. Då blir livet lättare ... även efter Ramadan.

Suzanne