onsdag 29 april 2009

Mona Sahlins skuggbudget inte trovärdig

Är någon förvånad över Socialdemokraternas skuggvårbudget som presenteras på DN-debatt idag? Sedelpressen går i högvarv som vanligt. Några löften från Sahlin och Östros är 100 000 nya jobb, 15 miljarder till offentlig sektor och överskott i statens finanser. Allvarligt talat övertrumfar det här det mesta.

Sahlin står inte stadig, hon missleder väljarna varannan vecka genom olika utspel som skapar total förvirring. Ett tydligt exempel är löftet om överskott i statsfinanserna. Det innebär kort sagt rejäla skattehöjningar samtidigt som hon accepterar både steg ett och steg två i regeringens jobbskatteavdrag.

I sossarnas värld ska man både ha kakan och äta upp den. Den gnutta trovärdighet Sahlin hade kvar bland allmänheten tror jag gick upp i rök idag.

Med Sahlin och Östros ekonomiska politik kommer låg och medelinkomsttagare drabbas värst. Inte bara kommer de fråntas den extra tusenlapp de får via jobbskatteavdraget, de kommer dessutom tvingas betala kanske en extra tusenlapp för att finansiera s-kalaset.

Mona Sahlin tog inte med Lars Ohly i S och MP samarbetet just med hänvisning till vänsterpartiets ”ansvarslösa” ekonomiska politik. Men med dagens utspel har Mona Sahlin boxat in sig själv i samma ringhörna som Ohly.

Läs: DN-debatt, SvD, Brännpunkt, Expressen

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , , , ,

1 kommentarer:

Unknown sa...

Stockholmsvänstern har kommenterat din artikel här: Gulan, är du rädd för att missa festen?Vänliga hälsningar

Mattias