lördag 15 september 2007

Wilks huvud värd 100 000 dollar

Då kom till slut fatwan på Lars Wilks huvud. Den är värd 100 000 dollar. Det är al-Qaida ledaren i Irak, Abu Omar al-Baghdadi som utfäst belöningen. Även chefsredaktören för Nerkes Allehanda, Ulf Johansson har fått sitt huvud värderad och prislappen landade på 50 000 dollar. Man undrar om det är Baghdadis högtidspresent när fastemånaden i slutet av oktober ska firas med stora fester runt om i landet?

Det som händer är allvarligt, terroristerna försöker greppa om den muslimska gruppen i Sverige. Syftet är att skapa splittringar för att på så sätt lättare rekrytera unga muslimer till sina vidriga terrorverksamheter. Vi vet att det idag finns ungdomar som sympatiserar med dessa organisationer. Nästa vecka är det premiär för en dokumentär om skandinaviska självmordsbombare. Dokumentärfilmaren Oscar Hedin har bland annat följt en svensk-muslimsk kille vars dröm är att bli självmordsbombare. Bara det faktum att det finns minst en potentiell självmordsbombare i Sverige borde få en och annan att reagera.

Muslimska organisationer kan inte längre ducka för det som händer. Det räcker inte med en krisgrupp vars enda uppgift uppenbarligen bara gått ut på att krishantera med den svenska regeringen fram till idag.

Sveriges muslimska råd har tagit avstånd från fatworna på sin hemsida det är bra, men budskapen blir tvetydiga när den svenska regeringen samtidigt uppmanas ta avstånd från teckningarna. Det är viktigt att inte tala med kluven tunga i det läge som uppstått.

Samtliga muslimska organisationer måste slå sig samman och fördöma fatworna. De bör också arrangera en stor manifestation för att markera sin tillhörighet och visa solidaritet med den svenska demokratin. Signalen till arabvärldens diktaturregimer och islamistiska terrororganisationer ska vara glasklar.


Läs även Niklas Ekdahls text.

Dett inlägg har uppdaterats med en länk till PJ Linders ledare på svenskan.

8 kommentarer:

Anonym sa...

du borde skämmas för dina inlägg.Sluta med den hetska tonen mot muslimer, läget är redan tillräckligt infekterat fattar inte du det???????

Gulan Avci sa...

anonym,

jag hetsar varken mot muslimer eller andra grupper. Men det är bekymersamt att inte fler muslimer deltar i den offentliga debatten.

Det räcker inte att föra dialog med den svenska regeringen.

Alla människor, oavsett etnisk ursprung eller tro har möjlighet att ta ställning nu, det gör man bäst genom att ställa sig bakom demokratins grundprinciper om fri-och-mänskliga rättigher och yttrandefrihet.

Casparus Due sa...

Oj vad jag önskar att vi kan lägga allt bakom oss.

Men först måste vi liberaler rida ut stormen av angrepp från rasister och islamister.

Respekt.

Anonym sa...

Vad tycker du om att dina kurdbröder och systrar reagerar på det här viset när man kränker Mohammed. Kurderna verkar vara helt fanatiska. Vad har du att säga till dem?

http://youtube.com/watch?v=NhEdtNA87Yc

Anonym sa...

Underbart Gulan!

Stå på dig! Det finns gott om uppbackning om du så behöver, lita på mig.

Ha en fortsatt bra vecka!

Henrik V sa...

Klart att det behövs fler moderna och demokratiska muslimer i debatten! De finns! Visa er mer!

Henrik, liberal

Hossein Nayebagha sa...

Demokrati har inget med yttrandefrihet att göra. Det är bara ett statsskick, inget mer, inget mindre.

Vinnaren i hela den här debatten är så klart den okände svenske konstnären som har skapat sig ett namn genom att på ett förutsägbart sätt har gjort sig själv till kändis i Sverige. Det var hela syftet med verket. Tyvärr verkar många dumma får inte fatta det.

Gulan Avci sa...

Hossein,

jag sruntar fullständigt i vem/vilka som försöker bli kända, men så länge demokratin hotas av islamistiska terrorist- organisationer så borde även du höja rösten.

Demokrati och yttrandefrihet går hand i hand. Det fick jag lära mig i grundskolan