söndag 9 september 2007

Landsmötet är över!

Folkpartiets landsmöte är över. Det har varit fyra fantastiska dagar med partiledarval, bra och konstruktiva debatter och en tripp till Umeå för att medverka i argument.

Det blev inte många nya beslut men välbehövliga diskussioner kring bland annat arbetsrätten. Carl B Hamilton förtjänar en eloge för sitt uppriktiga engagemang för de grupper som idag står allra längst bort från arbetsmarknaden, ungdomar, invandrare och kvinnor.

Hans motion stod i centrum från första dan. På lördagskvällen när det ekonomiska förhandlingspasset började var kongressalen fullsatt och det var många som ville upp och säga sin mening. Det är bra för det visar att det är högt i tak och att alla åsikter kommer till tals.

Debatten slutfördes dock aldrig utan skickades till beredningsutskottet som föreslog att en arbetsgrupp tillsätt för att utreda frågan.

Med Jan Björklund som ny partiledare kommer folkpartiet gå långt. Hur långt vet jag inte, det får tiden visa.

När det var dags att välja partistyrelse hade 71 begära ordet lappar lämnades till presidiet. Jag pläderade för Lotta Edholm, skolborgarråd i Stockholm. Valberedningens förslag gick till slut igenom och Birgitta Ohlsson fick flest röster.


Alliansens övriga partiledare kom på besök idag. Det var en rolig tillställning som jag tycker avslutade landsmötet på ett bra sätt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Gulan

jag såg dig i argument. Du är modig som skyddar den svenska yttrandefriheten i direktsänd tv. Jag önskar att fler politiker var lika modiga som dig.

Folkpartiet har min röst i nästa val.

Jocke

Anonym sa...

Härligt Gulan!

Det känns som att ni inom FP äntligen andas stor framtidsoptimism. Hoppas den håller i sig, i alla fram till 2010.

Hälsa Fredrik och ha det gott!

Gulan Avci sa...

Jocke och Johan,

tack för de värmande orden. Nu får vi hoppas på att konflikten inte sprider sig och att fler politiker tar stälning.

/Gulan