onsdag 26 september 2007

Burmesiska folkets kamp är vår kamp!

Det är härligt att se på nyheterna hur Burmas befolkning kämpar för frihet och demokrati. Drygt hundratusen människor har gett sig ut på Rangoons gator idag, de trotsar militärjuntans varningar och hot om våld och blodigt slut. Folket har fått nog, den här gången kan kampen kanske få annan utgång än 1988 då tusentals människor dödades i massdemonstrationer.

Det märks tydligt att regimen är stressad. Trots insatser för att mana folket att avbryta demonstrationerna har det gett motsatt effekt. Människor har fått nog och det verkar som att kampen inte kan tystas den här gången. Hela världens blickar riktas nu mot militärjuntan. Ryssland har redan deklarerat att ”man ser händelserna som inre angelägenheter”. Är vi förvånade, Nej.

Vi är många som väntar på Kinas ställningstagande. Ställer sig Kina bakom frihetskämparnas kamp (NEJ), går de med på USA:s förslag till FN:s säkerhetsråd att införa sanktioner mot militärjuntan (NEJ), kommer de försöka finta bort frågan för att slippa ta ställning med tanke på OS-mästerskapen som drar igång om knappt ett år (TROLIGTVIS) eller ställer de sig bakom den blodsbesudlade juntans övertramp mot de mänskliga rättigheterna (JA, tyvärr).

Västvärldens medier måste fortsätta hålla kampen levande via tv, radio, tidningar och Internet. Alla bloggare borde skriva om det som händer för att visa det burmesiska folket att vi står bakom dom. Militärjuntans övergrepp ska inte få gå obemärkt förbi.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Du borde bry dig lite mer om den kurdiska friheten. Det skulle vara kul om man såg dig nån gång på en kurdisk demonstration för den kurdiske folkledaren Öcalan eller om du skrev en positivt artikel nångång om PKK, inte bara b´negativa saker om de! Det skulle vara bra om du stöttate DTP nångång! Vi var många som röstade på dig när du ställde upp i rikstads valet fast vi vet att du inte är bästa vän med den kurdiska frihets kampen men ändå valde vi att rösta på dig för du var KURD! Vem som helst kan göra enkla saker som att åka till södra kurdistan där det är frtt. Du ska veta att när du offentligt kallar PKK för terrorister så ska du veta att alla vi miljoner kurder som är anhängare till PKK känner oss prickade o förnedrade! Hoppas du förstår vårt lidande när vi får höra en kurd säga så!! O snälla, försök att förstå det jag skriver o kom inte nu att du ska säga att du är inte nån parti bunden person o att du inte gillar våldsmetoder. Du har aldrig kallat de andra kurdiska partierna för terrorister fast de har använd våldsmetoder. Snälla förstå vårt lidande. Mehdi STHLM