söndag 23 september 2007

Badtunna blir sopptunna

S-gruppen i Stadshuset har satt ner foten i frågan om kallbadhusets vara eller inte vara i riddarfjärden efter internt möte med fullmäktigegruppen i går.

Deras hållning har varit otydlig redan från början, de har varit ”försiktigt positiva” (i väntan på den allmänna opinionen). Nu när sex av tio Stockholmare sagt sitt så retirerar de.

Det ska bli intressant att se hur/om Axen Olin agerar nu när det inte finns majoritet att klubba igenom förslaget i fullmäktige.

Jag har deklarerat min ståndpunkt tidigare och tycker det vore bedrövligt om Stockholms vackra och unika vattenspegel rubbades på bekostnad av en badtunna.

Stockholmarna har vunnit den här striden. Sex av tio sa nej till projektet. Engagemanget från medborgarnas sida visar att de har inflytande över politiken och politikerna, men också att det demokratiska samhällets spelregler inte går att rucka på.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket bra Gulan! Stort tack för att du stod på stockholmarnas sida. Lite skrämmande dock att både Axén Olin och Billström var så överens trots motståndet bland folk. Avståndet mellan väljare óch politiker är för stort.

Gulan Avci sa...

Grue,

jag tycker det är viktigt att Stockholm växer, att nya idéer prövas, men det får inte ske på bekostnad av ansvarslös politik.

Skönt att stockholmarna sagt sitt. Nu är frågan utagerad och vi kan gå vidare och fokusera på viktigare frågor. T.ex. hur fler människor ska gå från bidrag till arbete.