fredag 29 juni 2007

Islamisterna misslyckades i London denna gång!

Det kan inte vara lätt att vara muslim i London dessa dagar. Ännu ett terrorattentat planerat av islamistiska fundamentalister förhindrades i sista stund av brittisk polis. Denna gång kunde dödstalen ha uppgått till ett par hundra jämfört med 2005 när 52 människor dödades i attackerna mot tunnelbanan och en buss i centrala London.

Hatet mot västvärlden och den frihet vi har är så stark att terroristerna inte skyr några medel. Frågan är om de överhuvudtaget bryr sig om sina så kallade ”bröder och systrar”? Förstår dom vilka konsekvenser dessa barbariska handlingar får för andra muslimer som försöker leva normala liv? Ja, det gör de, men de struntar fullständigt i följderna eftersom att de ser muslimer som inte stödjer ”deras kamp mot satan” som förrädare och otrogna.

Jag har länge hävdat att islam måste reformeras och anpassas till det demokratiska, moderna och sekulära samhället. Så länge fundamentalister tillåts använda islam för egna syften och moderata muslimer inte agerar kraftfullare kommer problemen bli än större i framtiden.

I Sverige blir vi mer medvetna om den globala terrorn. Det finns inget som tyder på att Sverige är fredad mot terrorism. Men ändå finns debattörer som menar att underrättelseverksamhet inte får bedrivas eftersom att det är rasistiskt och hänger ut grupper. Vad man indirekt säger är att vi ska ge f-n i att arbeta förebyggande och förhindra att extremismen slår rot i vårt samhälle.

Det är en lika naiv som pinsam inställning. Ska vi sitta platt och invänta dagen då någon av våra storstäder, gallerior, affärscentrer eller annan offentlig plats blir föremål för attentat? Självklart inte, svensk underrättelseverksamhet måste förbättras och ges befogenheter att skydda alla medborgare mot terrorism samtidigt som samarbetet med andra länders underrättelsetjänster förstärks.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nytt bra inlägg. Ska till London nästa vecka. Hade engelsmännen tillämpat vänsterns undfallenhetspolitik hade jag inte vågat åka. Ett öppet samhälle kräver hårda tag mot dom som kränker andras rättigheter.

Mycket positivt också att Folkpartiet verkar sänka "kallbadhuset" i Riddarfjärden.

Anonym sa...

Gulan, du måste sluta med utrops tecken i varje rubrik gumman. Fortsätt skriva, grym blogg.

/A

Gulan Avci sa...

Grue,

visst ar det tryggt att veta att sakerhetskontrollen funkar nar man ska ut och resa.

Forra aret var jag i New York. Inte blev jag krankt nar jag ombads ta av mig skorna.

Flygresan blev tvartom mycket bekvamare och jag kunde koppla av.

Ha det sa trevligt i London.

Anonym!

Ska ha dig i atanke nasta gang jag

allt goyy

Gulan Avci sa...

min kommentar blev lite konstig, men det beor pa att jag inte har tillgang till vissa bokstaver.