onsdag 27 juni 2007

Kvinnorna rockar i folkpartiet!

Idag offentliggjorde folkpartiets valberedning förslagen till partipresidium och partistyrelse. Jan Björklund blir partiordförande (om ingen utmanar och vinner förstås :-)

Cecilia Malmström var inte heller någon nyhet. Även Liberala Invandrarförbundet nominerade henne till förste vice- ordförande. Helene Odenjung, kommunalråd i Göteborg var däremot ett otippat kort måste jag säga. Har träffat henne i en del partisammanhang. Hon är duktig och kommer att göra bra jobb i presidiet. Det är bra att kompetenta kvinnor får ledande positioner.

Partistyrelseförslagen innehåller en del intressanta namn värda att nämna.

Nina Larsson, riksdagsledamot från Karlstad har skinn på näsan. Hon kör med raka rör och bangar inte för att ta debatter. Dessutom är hon briljant i försvarsfrågorna.

Lotta Edholm, skolborgarråd från Stockholm är ett levande lexikon i framförallt skolfrågorna. Vi sitter i fullmäktige tillsammans så jag har fått möjligheten att lära känna henne.

Birgitta Ohlsson, riksdagsledamot från Stockholm, känner de flesta till. Är det någon som vågar driva frågor andra håller tyst om så är det Birgitta. Med henne i partistyrelsen kommer det bli heta debatter och hon kommer säkert få en och annan att svettas till i stolen.

Maria Wallhager, landstingsråd i Stockholm, är också en duktig och kompetent politiker. Hon är även ordförande i länsförbundet och har stor respekt bland många aktiva.

Nomineringen av Roger Haddad, kommunalråd i Västerås, gladdes jag mycket åt. Han är ung och invandare (vilket är bristvara). Roger drev en framgångsrik personvalskampanj och fick flest personkryss till riksdagen i sin valkrets men det räckte inte hela vägen. Jag tror det var tio röster som krävdes för honom att komma över spärren. Men det kommer fler tillfällen.


Jag är själv adjungerad till partistyrelsen i egenskap av ordförande för Liberala Invandrarförbundet. Jag ser fram emot att träffa samtliga nästa gång vi har möte. Nedan finns övriga listan på kandidater.

Jonas Andersson, Partille, omval
Ann-Cathrine André, Skeppshult, omval
Carl B Hamilton, Stockholm, omval
Claes Jägevall, Tibro, omval
Tobias Krantz, Jönköping, nyval
Håkan Lindh, Skellefteå, omval
Britt-Marie Lövgren, Umeå, omval
Johan Pehrson, Örebro, omval
Karin Pilsäter, Botkyrka, omval
Birgitta Rydberg, Stockholm, omval
Nyamko Sabuni, Stockholm, omval
Olle Schmidt, Malmö, omval
Torkild Strandberg, Landskrona, nyval
Jens Sundström, Alvik, Norrbotten, nyval
Sverker Thorén, Västervik, nyval
Barbro Westerholm, Stockholm, omval

0 kommentarer: