onsdag 20 juni 2007

Miljöpartister och integration!

Idag hade kommunfullmäktige sitt sista möte innan sommaruppehållet. Dagens möte var extrainsatt eftersom att oppositionen på förra mötet bestämde sig för minoritetsbordläggning av ärendet ”utförsäljning av centrumkompaniet”. Trots tre timmars debatt den 18/6 var de inte nöjda. Ytterligare två timmar avsattes idag för att höra samma åsikter. Suck.

Dagens möte kostade skattebetalarna cirka 140000 kronor. Tråkigt, men det är sant. Jag hade inte tänkt gå upp och säga något, men när en av miljöpartisterna gick upp och sa hur försäljningen drabbar kvinnor som bor i Rinkeby kunde jag inte sitta stil.

Är det någon stadsdel som gynnas av att privata aktörer tar över köpcentrerna i Stockholm så är det just Rinkeby. Genom satsning på framförallt nya butiker och företag trängs de mansdominerande föreningarna undan. Rinkeby centrum har belägrats av män (ofta arbetslösa) som sitter dagarna ut på caféer och förhindrar kvinnor från att vistas vid centrumorådet.

En del maffialiknande mansdominerande föreningar som ska arbeta med jämställdhet och integrationsfrågor gör allt annat än driver integrationsfrämjande verksamheter. Kvinnor är ofta uteslutna ur dessa församlingar och många lever isolerade liv.

Men givetvis vill inte miljöpartiet erkänna detta. De har ju varit med och format den politik som försatt så många kvinnor i utanförskap. Jag ser fram emot fortsatta debatter med miljöpartiet, speciellt i frågan kring hederskultur. De har hittills förnekat att många kvinnor och flickor i just Rinkeby lever hedersrelaterade liv. Men en rundtur i Rinkeby kanske får dem att omvärdera en del ställningstaganden.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena!

Bra och intressant inlägg. Läxa upp de där trädkramarna som förnekar förorten sin rättfärdiga utveckling!

/Hans Arén

Anonym sa...

hej

du gick oxå upp o sa att alvendal aldrig sagt att det finns ett muntligt avtal. varför? du vet ju rimligen att hon hävdade det förra veckan

mvh

Gulan Avci sa...

Anonym!

Om det nu är så att Alvendal nämnt något om muntligt avtal så finns det ju inskrivet i mötesprotokollet.

Istället för att tjata samma sak femtioelva gånger kunde din polare Paul Lappalainen printat ut den del av protokollet och tagit med sig det till mötet igår.

Hans!

Jag gillar din humor:)

Anonym sa...

Låter bra.

En annan sak - det här kallbadhuset i Riddarfjärden, är det verkligen nödvändigt? För mig och väldigt många stockholmare med mig är det miljöförstöring på högsta nivå. Tusentals mänskor går förbi där varje dag och vi vill inte få huvudanledningen att gå där (det öppna vattnet) förstört av en galen sovjetidé!

Gulan Avci sa...

Du vet att säkert att jag sitter i exploateringsnämnden. Jag har sagt att projektet inte är helt tillfredställande.

Men processen har precis börjat och från folkpartiets sida kommer vi följa det hela på nära håll.

Stadsbyggnadsnämnden avgör om det blir badtunna eller inte. Jag förstår kritiken som kommit och tar det på allvar.

Våran fullmäktigegrupp har inte tagit ställning till frågan ännu.

Allt gott

Anonym sa...

Tack så mycket för ditt svar. Det låter bra. Jag och många med mig följer utvecklingen noga.

Gulan Avci sa...

Hej Grue

I dagens Svd kan du läsa vad vi tycker. Vi har nu tagit ställning i frågan.