fredag 8 juni 2007

Sommaren är här

De senaste dagarna har varit kanon. Vackert väder gör att människor blir positivare till livet och trevligare i allmänhet. Går man på stan är det bara att le. Jag lovar att du snabbt får ett leende tillbaka.

Man kan till och med heja på någon utan att bli tagen som galen. Eller inleda en konversation utan att personen i fråga ropar på hjälp. Och är det något land som är vackert på sommaren så är det just Sverige. Det finns så mycket att göra! Tyvärr fattar man det först när man får utlandsgäster som ska åka skärgårdsbåten, besöka kaknästornet, skansen, grönan, skärgården, olika museer, gamla stan, slottet osv.

Jag vill äga en båt. Med båt är sommaren räddad, man glider genom sommaren ut till sjöss och kan lata hur mycket som helst:=)

Ikväll ska jag grilla, jag ska hålla mig nära stranden ifa. olyckan är framme. Har köpt en massa entrecote och färsk potatis. Fick tips på en god marinad av min svägerska. Blir det gott så ska jag tacka Anna, världens bästa kockerska.

Hoppas att du njuter av helgen för det ska jag göra.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Gulan, hur länge har du bott i Sverige?/SK

Gulan Avci sa...

Jag är född i Kurdistan, är trettio idag och kom till Sverige när jag var fem!

Anonym sa...

samma här, fast jag är 27. När man har bott här så länge som vi har gjort och vi kom som barn, då ska man inte ha grammatiska fel. Det irriterar mig att vi båda har det. Känns som man ger de främlingsfientliga rätt.
Som humanaist är språk och dess använande väldigt viktigt. Går omkring och rättar folk i min omgivning, t.om. svenskar.

Hoppas entrecoten smakade bra

Gulan Avci sa...

Är du språkfascist eller:=)

Nä skämt åsido, men jag tycker jag klarar mig hyfsat bra, detta trots att jag har tre andra språk i bagaget att ha koll på.

Maten smakade utmärkt. Tror det beror på att jag basade över grillen.

Anonym sa...

Gulan skriver bra mycket bättre än många av mina vänner som är födda i Sverige och har examen och bra jobb. Det är vansinnigt och pinsamt att du skulle gynna främlingsfientliga för att du behärskar skrivandets konst. I stället borde rassarna lära sig lite av dig, med tanke på deras egna tillkortakommanden på skrivandet område.