torsdag 5 juli 2007

Turkiet inte redo att blir EU- medlem

Bloggen har inte uppdaterats pa ett tag. Det beror pa att jag ligger pa Cleopatra beach i Alanya, Turkiet och dricker paraplydrinkar och forsoker ha trevligt. Men det ar svart att koppla av nar turkiska ungdomar man kommer i kontakt med blir fientliga sa fort jag sager att jag ar kurd.

Det finns en hel del att skriva om nar jag kommer hem. Men en sak ar sakert. Turkiet ar definitivt inte redo att bli medlem i EU. Detta forstarker mina argument att Turkiet maste ta itu med sin morka historia och mena allvar med att lata demokratin sprida sig i hela samhallet.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant att du vid din ringa ålder hunnit upptäcka att turkiska ungdomar blir "fientliga" när du avslöjar ditt ursprung=)

Gulan Avci sa...

Sa ung ar jag ınte Dılan:=)

Det handlar ınte bara om ınstallnıngen tıll kurder.

Det fınns de som hyllar folkmordet pa armenıer,syrıaner,assyrıer
"Seyfo".

Cypernfragan gar overhuvud taget ınte att dıskutera med dem.

En kılle pa hotellet sa att jag maste sluta upp med att kalla mıg kurd, annars kan det sluta rıktıgt ılla. Jag kunde fa skallen sprackt om jag gıck runt pa stan.

Besök mın hemsıda, dar fınner du en hel del ınfo krıng Turkıet jag skrıvıt genom aren.

Allt gott

Anonym sa...

och ändå beslutar du dig för att åka till Turkiet på semester när du mycket väl vet att såna kommentarer och "hot" kan man råka på.
Naivt

Anonym sa...

Delal, när kommer åldern då man "är redo" för att upptäcka orättvisor och är mogen nog att kunna se dem och kunna uttrycka dem.
Skulle du ha formulerat dig annorlunda om Gulan var man. Tror nog det.
Vet du inte att åldern bara är en siffra och säger egentligen väldigt välidgt lite om personen i fråga*suck* för åldersnojan.

Anonym sa...

det turkar inte förstår är att inga mer än kurder har krigat för att turkiet har sin plats på världskartan.

Gulan Avci sa...

Jag tycker inte alls det är naivt att åka till Turkiet. Tvärtom uppmanar jag alla kurder att göra det.

Visst, jag retade gallfeber på många ultranationalister, men det bidrog samtidigt till att många kurder vågade prata kurdiska med mig på resturanger, marknader, stranden och andra offentliga platser.

Det var en viktig markering som samtidigt fick de kurder jag kom i kontakt med att känna sig stolta.

Att våga trotsa och inte bry sig om konsekvenserna för att de talat kurdiska på allmän plats.

Det är något att vara stolt över!

Unknown sa...

Klart du ska vara stolt Gulan. Bra jobbat..

Gulan Avci sa...

tjena Sia!

tack tack.Hoppas att allt är bra med dig!

Anonym sa...

Vad jag har försått så har du nån anknytning till folkpartiet. Då undrar jag hur ditt parti har röstat när baltiska länderna skulle vara med i EU. Det är nämligen så att varken Estland eller Lettland ( båda har närmare 50% etniska ryssar i befolkningen)ger medborskap till människor som är födda i landet. I många fall är deras föräldrar också födda där. I svensk media är det väldigt tyst om detta. Ekonomi, korruption och andra mänskliga rättigheter ska vi inte tala om. Trots det så har de fullt stöd av sverige. Men den kaxige turken med sin mustasch och håriga krop.... Usch... det vill vi inte se i våra fina europa.

Anonym sa...

Sverige och svenskar är så himla trötta på er "politiska:)" kurders KURDPROPOGANDA.

Enligt SÄPOs källor så är 3 av 4 kurder som bor i Sverge är aktiva eller passiva anhängare av PKK (terroriststämplat av INTERPOL,FN och EU)

Kurdistan i Norra Irak väntar på er.Hjälp gärna Barzani och co; i ditt eget hemland-Kurdistan.

Nästa gång du åker till Turkiet så får du gärna besöka Kurdiska Institutet i Istanbul för att se att det absolut INTE är ngt problem att tala kurdiska eller ge ut böcker eller kassetter i Turkiet men DÄREMOT om du INSISTERAR att tala kurdiskamed någon som enbart kan turkiska kan de tolka dig som en KORKSKALLE ty Turkiets officiella språk råkar vara turkiska!!!

Länk till kurdiska institutet i Istanbul:

http://www.enstituyakurdi.org/index.php?newlang=english

...och sluta med all din FALSK propaganda och om dina STORA LÖGNER om Turkiet...eget land har ni kurder i Norra Irak...det är bara flytta dit om det inte passar.

Anonym sa...

hej

jag förstår inte detta hat ni känner, ni har ett eget land.
det finns ingen fakta i historian att landet Kurdistan har funnits.
och att ni har bott där vad har det för betydelse, kolla på indianerna i Amerika dom bodde där långt innan men ingen som har pratar om det.
för det andra ni har haft en president som var kurd. ni har en flera personer som är stora i turkiet