lördag 7 augusti 2010

svarar Yvonne Ruwaida om burkan med Lotta Edholm på brännpunkt

Igår avvisade Miljöpartiets oppositionsborgarråd, Yvonne Ruwaida på Brännpunkt, Folkpartiets krav att burka och niqab ska förbjudas på svenska universitet och högskolor. Idag svarar jag och min partivän Lotta Edholm, tillika skolborgarråd i Stockholm Ruwaida om varför det är olämpligt. Läs vårt svar här.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

4 kommentarer:

Gånge denna kalk ifrån mig! sa...

Gulan: "Religionsfriheten är grundlagsskyddad och ska värnas".

- Vad f.. är religion?
Religion är dårskap.
Vi har en åsikts- och yttrandefrihetslag som gäller för alla. Varför skulle dårar få en gräddfil och skyddas med en special lag?
Avskaffa den förlegade religionsfrihetslagen.
Modernisera Sverige!

Gulan Avci sa...

Vi ska ha kvar religionsfriheten, men vi bör ha en mer djupgående diskussion om den. På samma sätt som människor ska ha rätt att tro och utöva en religion, ska människor ha rätt att avstå. När religionen blir ett tvång är det ingen rättighet längre.

Det vi bör diskutera är hur långt religionsfriheten får sträcka sig. Jag menar att religionen ska vara en privat angelägenhet, den ska varken krocka med lagar eller andra rättigheter. Men att avskaffa religionsfriheten är fel.

Allt gott
Gulan

Gånge denna kalk ifrån mig! sa...

Gulan, tack för svaret.

Att avskaffa religionsfrihetslagen är inte detsamma som att avskaffa religionsfriheten.
Religionsfrihetslagen behövs inte. Vi har yttrande- och åsiktsfrihetlagar som omfattar alla medborgare på lika villkor.

Religionsfrihetslagen är:
- Förlegad. Den hör inte hemma i ett modernt samhälle. Den siste falska profeten dog för mer än 1500 år sedan.
- Diskriminerande. Den ger religiösa ideologier en slags helighets status och en upphöjd särställning jämfört med profana ideologier.
- Farlig. Religionsfrihetslagen, tillsammans med andra lagar som omskärelselagen mm, och i kombination med den muslimska massinvasionen gör att vägen ligger öppen för islamiseringen av Sverige.

Den svenska lagstiftningen behöver modeniseras för att kunna hantera de nya utmaningarna och hoten mot vår frihet, demokratin och i förlängningen freden i Sverige.

Anonym sa...

Snälla FP
Varför ska SKOLORNA (vilket väl i det här fallet syftar på rektorerna) avgöra detta? Bör det inte vara en självklarhet att en lärare ska kunna identifiera sina elever? Ska det verkligen hänga på vilken åsikt rektorn för dagen har?