måndag 16 augusti 2010

Så blev pigan en butler

Att socialdemokraterna har brist på vettiga idéer har nog inte undgått någon. Förra månaden lanserades löftet om könsneutrala toaletter. Dagens besked är att det ska införas butler i tunnelbanan. Allt för att underlätta vardagen för stressade stockholmare. Yeah right.

Vill man verkligen underlätta för människor som har det nog stressigt i vardagen, behåller man RUT-avdraget. Det vill inte socialdemokraterna. Vinner de valet kommer reformen avskaffas omedelbart. Rot- avdraget får vara kvar ett tag till. Men det ska också väck, så småningom.

Detta trots att branschen varnat för att de kommer tvingas säga upp personal. Tack vare Rut och Rot har 18 000 nya jobb skapats. Läs företagarnas artikel på brännpunkt. Människor som tidigare tvingats jobba svart, i synnerhet kvinnor har fått ett jobb att gå till. Ett jobb som ger pensionspoäng, är a-kassegrundande och skyddar mot skador i jobbet.

Jag förstår ärligt talat inte varför socialdemokraterna har så starkt förakt mot att kvinnor utför städjobb och därmed blir självförsörjande.

Det är viktigt att ständigt hitta lösningar för att underlätta livet för människor. Men dagens utspel är varken seriöst eller löser problem för småbarnsfamiljer. De vill att tjänsterna ska utföras i hemmet där behoven av hjälp är som allra störst. Inte utanför.

Bloggosfären har dominerats av dagens, minst sagt lustiga utspel. Omöjligt att länka till alla bra inlägg, men här är ett axplock: Edvin Alam, Ledarbloggn, SvD, Aftonbladet, Expressen, Mark Klamberg, Annie Johansson, Mary Jensen, Magnus Andersson, Rasmus Jonlund, Hans Åberg, Adam Cwejman, Annika Beijbom, Lars Lundqvist, Jonas Morian, Johan Ingerö

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

5 kommentarer:

Christian Schickhardt sa...

Håller med, har Du kollat in "valaffischerna" på min blogg? Där är en rolig med krav på butler/älskare i tunnelbanan! :)

Unknown sa...

Jag tycker förslaget är bra, MEN hur ska jag få min burka tvättad?!

Gulan Avci sa...

hos kemtvättaren kanske?

Unknown sa...

Ja, kemtvätten är bra. Tack! Man får se till att lämna den där innan man drar vidare till plugget bara.

Anonym sa...

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/thailand-blockerar-wikileaks_5154329.svd

Vart är din protest mot diktaturen i Thailand? Är det fortfarande okej att åka dit på semester? Varför kräver du inte att vi inför santioner mot detta diktatur land där mänskliga rättigheter dagligen kränks? Eller är det okej att Thailand behandlar sina medborgar på detta vis för att vi svenskar trivs och åka dit på semester?