fredag 27 augusti 2010

Mona Sahlin sviker kvinnorna och flickorna i Afghanistan

Så kom beskedet från Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin. Om de rödgröna vinner valet ska de svenska styrkorna i Afghanistan dras hem. Det är ett monumentalt svek mot det afghanska folket.

Mona Sahlins besked firas av talibanerna. Nu kan de börja förbereda på riktigt för ett maktövertagande. Många människoliv kommer att skördas. Återigen kommer vardagen präglas av terror, förtryck, våld och mord.

De största förlorarna är kvinnor och flickor. Sahlins föregångare vänder sig säkert i graven. Idag inleds ett nytt kapitel i Socialdemokraternas förnyelseprocess. Hönorsorden om internationell solidaritet har gått i graven.

Jag är uppriktigt sagt ledsen. Och jag ställer mig frågan hur Lars Ohly kunde få så starkt inflytande i den röd-gröna alliansen? Hur kunde Mona Sahlin svika FN, när det är de som vädjat om vår hjälp? Svaren ekar tyvärr tomt idag.

Grattis Mona Sahlin och grattis Lars Ohly för att ni har lyckats frånta människor drömmen om ett bättre liv i Afghanistan. Men ni kommer inte komma undan. För varje gång en flicka tvingas sluta skolan därför att talibanerna hyser förakt mot kvinnor och flickor ska jag påminna om ert svek. Varje gång en kvinna får frätande syra hällt över sig för att hon inte underkastat sig talibanernas vidriga medeltida traditioner, så lovar jag att påminna om ert svek!

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , läs också DN, SvD, Expressen, Aftonbladet, Carl Bildt, Göran Erikssons analys, SvD,

7 kommentarer:

profanum_vulgus sa...

Öh?
Den regim som den svenska styrkan slåss FÖR i Afghanistan är väl inte ett dugg bättre för kvinnor och flickor än vad talibanerna är?
Den införde ju nämligen nyligen en lag om att våldtäkt inom äktenskapet skulle vara en RÄTTIGHET, att flickor från 12 års ålder får giftas bort mot sin egen vilja, fråntog kvinnor möjlighet till skilsmässa. Kvinnor (liksom män) straffas med döden för äktenskapsbrott osv osv osv osv.

Anonym sa...

Mona Sahlin är det största hotet mot Sveriges anseende internationellt. Må olyckan inte vara famme den 19e september. Sverige har skämt ut sig tillräckligt med oppositionens politik. Jag uppmanar alla svenskar att gå och rösta och rösta bort Mona Sahlin från politiken en gång för alla.

Bulten i Bo sa...

Ett förslag i så fall, Gulan.

De pengar som Sverige lägger på sin militära insats i Afghanistan ger vi istället ograverat med en fet check som bistånd till någon väl utvald kvinnoorganisation i Afganistan.

Sen får dom använda dessa pengar precis till det som de själva vill. Om de anser att svenska militärer är livsnödvändiga så är det ju bara för dom att lägga en beställning hos svenska försvaret och vill dom hellre ha civila biståndsinsatser så är dom fria att välja det.

Det är väl ganska liberalt, eller hur?

Som vanligt får du förslaget helt gratis av mig.

Anonym sa...

Sahlins kommentar när hon böjt sig för Vänsterpartiet är minnesvärd:

"Någon gång måste storebror låta lillebror klara sig själv"


Det känns så genomtänkt från en intellektuellt högtstående individ.

Santiago sa...

Jo, för talibanernas maktövertagande är ju helt beroende av dom svenska truppernas närvaro eller hur Gulan?

Sen så undrar jag varför svenska trupper aktivt ska stödja en regering som bestraffar homosexualitet, hädelse och otrohet med döden och som gjort det lagligt med våldtäkt inom äktenskapet. Jag tycker knappast att det är att hjälpa Aghanistans kvinnor.

Och vad den krigsmakt vars krig våra trupper stödjer har gjort för afghanska kvinnor har redan diskuterats på din blogg Gulan. Du var svarslös den gången...

http://gulanavci.blogspot.com/2010/08/det-ar-for-aishas-skull-vi-ar-i.html

Anonym sa...

Och vad tycker Schyman i ämnet???

Sannolikt inget alls. Precis som vanligt.

//WR

Unknown sa...

Fult att dra växlar på svek mot kvinnor om man drar bort svensk ockupationsmakt ur Afganistan.
Detta har inget med kvinnor att göra, det är en täckmantel med feministprofil.
Vad har vi överhuvudtaget där att göra och vems ärenden går vi?
Legosoldater för globalistregeringen, förtrycka det afganska foket, lägga beslag på deras mineraler,.mm.