fredag 26 december 2008

partiledarmätning i Aftonbladet

Idag presenterade aftonbladet en ny sifo mätning. Stödet för statsminister, Fredrik Reinfeldt ökar medan Mona Sahlin backar. Det är inte konstigt. Regeringen har skött sig utmärkt under finanskrisen. Statsministern har visat handlingskraft och väljarna uppfattar allianspartierna som regeringsdugliga.

Det kan ju inte direkt sägas om den röd-gröna oppositionen. Konflikterna har avlöst varandra och det har förekommit mobbning på högsta nivå. Vinnaren är Lars Ohly som stärkt sina aktier väl senaste tiden. Men det ska dock tilläggas att det inte beror på den politik vänsterpartiet driver utan snarare Sahlin, Wetterstrand och Erikssons motvilja att ha v med sig på tåget.

Med knappt två år kvar till valet har uppförsbacken blivit längre och längre för Sahlin. Det finns en massa frågor som fortfarande är obesvarade. Hur ser hennes politiska agenda ut, vilka reformer kommer hon riva upp eller bevara, vilka eftergifter kommer hon tvingas till, hur ska hon nå mittenväljarna med Lasse Ohly som partner? Kommer v och mp verkligen kunna sitta en hel mandatperiod utan att det blir regeringskris? Uppfattas Mona Sahlin som en trovärdig statsminister kandidat?

Som sagt, många frågor men få svar. Förhoppningsvis vet vi färdriktningen på tåget nästa år eller om ens alla partierna hoppar på vid de olika stoppstationerna. Oavsett vad så ser jag fram emot 2009, det kommer bli ett händelserikt år med många överraskningar såväl från höger som vänster.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

0 kommentarer: