söndag 7 december 2008

Spel för gallerierna

Efter månader av turbulens i oppositionslägret kom äntligen ett besked idag. S, v och mp har härmed förklarat sig enade om en gemensam valplattform. Det var inte en dag för sent. Men vad den innehåller får vi desto värre vänta med till valåret 2010.

Hur diskussionerna förts mellan partiledarna, kraven som ställts och uppoffringarna som gjorts förblir hemligt. Det uppdagas säkert efter valet då någon debuterar som författare och redogör för hela händelseförloppet. Inte ovanligt i tider med avdankade politiker.

Dagens skådespeleri var fascinerande. Man kan ju inte direkt påstå att någon av ledarna ställde sig vid podiet med vilja. Men de inser att efter två års tjafs är det dags för nya tag även om politiken lyser med sin frånvaro som vanligt.

Man kan säga att oppositionen gjorde en Mona idag. När hon tillträdde som ordförande för ett år sedan tillsattes en massa arbetsgrupper för att kunna hänskjuta alla politiska frågor till framtiden.

S, v och mp ska tillsätta fem arbetsgrupper som ska presentera sina program under våren 2010. Till dess är det fritt fram att agera hur bäst man vill med hänvisning till arbetsgrupperna.

Det är synd för väljarna att inte kunna få besked i viktiga frågor som ekonomin, skolan, integrationen, vården, försvaret, utrikespolitiken och andra områden.

Oavsett vad så ser i alla fall jag redan fram emot valrörelsen. En valplattform i all ära men det är inte sista gången vi såg oppositionen gräla inför öppen ridå. Jag är övertygad om att de inte kommer ro detta i hamn. Skillnaderna är alldelses för stora mellan dessa partier för att de ska kunna hålla god min hela vägen.

För mer läsning klicka Dn, Henrik Brors analys, Fredrik Reinfeldts kommentar, Expressen, Svd:s Göran Eriksson

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , , , , ,

1 kommentarer:

Unknown sa...

Från landets bäste ekonomianalytiker:

http://www.newsmill.se/artikel/2008/10/21/ekonomins-elande

http://www.newsmill.se/artikel/2008/09/02/om-de-okande-klyftorna-i-det-svenska-samhallet

http://www.newsmill.se/artikel/2008/10/21/ekonomins-elande

http://www.newsmill.se/artikel/2008/09/02/om-de-okande-klyftorna-i-det-svenska-samhallet