tisdag 2 december 2008

Hamas nya kampanjarbetare, Musse Pigg

Hamas använder nya metoder för att hålla konflikten med Israel levande. De tar hjälp av Musse pigg och andra tecknade djur för att hjärntvätta små barn. I ett samtal mellan Musse och en fyraårig flicka så säger hon att ”judarna måste utplånas” och Musse instämmer och piskar upp till krigsstämning.

Detta tycker jag ger en rättvis bild, som ofta saknas när man diskuterar Israel och Palestinakonflikten om Hamas intentioner att låta konflikten leva vidare genom att frånta de palestinska barnen en framtid i en palestinsk stat sida vid sida med Israel.

För den som undrar hur det kommer sig att antisemitismen är så utbredd i mellanöstern så kanske man kan finna några svar i dessa klipp som man kan ta del av på svenskans ledarblogg. Per Gudmundsson har ett mycket bra inlägg i frågan.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

1 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har då aldrig hört att Hamas använder sig av sådana metoder, jag har dock sett bilder på israelska barn som skriver "medelanden" till palestinerna på israelska raketer under skoltid, jag har även sett klipp på vad israelska barn får lära sig i skolan, att "vi är guds utvalda folk, att gud givit oss den heliga marken från Nilen till forat" Och det är den enda anledningen till vfr det är en konflikt där idag, allt annat snack om att stoppa hamasraketerna är bara för att få tillåtelse och sympati av omvärlden.